Onderaan de poster van Down The Rabbit Hole: maak kennis met Maribou State

Maribou State
Photo: Alexandra Waespi

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Maribou State op Down The Rabbit Hole 2019!

Vrienden Chris Davids en Liam Ivory wisten elkaar al snel te vinden op school en niet veel later ontwikkelden de twee een gezamelijke passie voor muziek. In 2011 bracht het duo hun debuut-EP Habitat uit. Sindsdien hebben de heren heel wat werk verzet en hebben ze twee toffe albums op zak. Komende zomer staat Maribou State op veel verschillende festivals, onder andere op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Zin om deze nieuwe band te ontdekken? Hieronder vertellen we je nog meer over Maribou State!

Wie: Maribou State
Wanneer: zaterdag 6 juli, 14:30 – 15:30
Waar: Down The Rabbit Hole, Teddy Widder
Wat: elektronisch, psychedelisch

1. Het debuutalbum

Chris en Liam speelden vroeger in een rockband. Met die ervaring en het debuut EP Habitat op zak, gingen de Britten aan de slag met het volgende avontuur. Dat duurde zo’n 4 jaar, maar het was het allemaal waard. In 2015 kwamen ze met Potraits en wisten ze veel harten te winnen. De meeslepende beats gaan perfect samen met de heerlijke baslijnen. Kort na de release werden ze dan ook door het befaamde BBC1 Radio uitgenodigd om een set te spelen.

2. Kingdoms In Colour

Na Potraits gingen de heren weer een aantal jaar werken aan het volgende hoofdstuk. Drie jaar lang gingen ze overal ter wereld op ‘jacht’ naar nieuwe geluiden. Dat resulteerde in 2018 in het meesterwerk Kingdoms in Colour. Het album zit vol geniale combinaties van instrumenten met een elektronisch tintje. Daarnaast bracht Maribou State in het album dé samenwerking van het jaar; het nummer ‘Feel Good’ met Khruangbin is een heerlijke zomerhit. De twee bands gaan op Rock Werchter zelfs samen optreden!

3. Hun grootste show tot nu toe in The O2 Brixtol Academy

https://www.instagram.com/p/Bu4C2RIH5Og/

Sinds de release van Kingdoms in Colour zit de carrière van Maribou State in de lift. De afgelopen maanden deed het duo een volledig uitverkochte EU en UK tour. Als kers op de taart eindigde de tour in een uitverkochte O2 Brixton Academy, een prestigieuze zaal in Engeland. Komende zomer gaat de tour gelukkig verder en mogen we de groep met eigen ogen aanschouwen op de festivalweides. Wij kijken in ieder geval uit naar de show op Down The Rabbit Hole!


Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monáe
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra