Terugblikken op DTRH 2019: dit waren de 25 beste optredens

DTRH Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is Down The Rabbit Hole week! Dit jaar kunnen we niet afreizen naar De Groene Heuvels, maar dat let ons niet om terug te blikken op 2019. Met zoveel randprogrammering en fantastische artiesten op de verschillende podia was het soms maar lastig kiezen. Dit was volgens de bezoekers van DTRH de muzikale top 25!

Wij vroegen de bezoekers van Down The Rabbit Hole 2019 naar hun persoonlijke top 5 optredens die ze hebben gezien. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 van DTRH 2019 check je hieronder.

De countdown

25. Cory Henry & The Funk Apostles
24. The Roots
23. Low
22. Grace Jones
21. slowthai
20. Aurora
19. HENGE
18. Agar Agar
17. Lewis Capaldi
16. Parquet Courts
15. Skepta
14. dEUS
13. SONS
12. Ry X
11. Parcels
10. Vampire Weekend
09. De Staat
08. Editors
07. Rosalía
06. Balthazar
05. Robyn
04. Janelle Monáe

DTRH #3: Underworld

DTRH Underworld
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Waar andere DTRH-headliners Editors en Janelle Monáe in jullie ultieme lijst blijven steken op respectievelijk de 8e en 4e plek, weten deze hoofdact van de zaterdag de top 3 te behalen. Of je nou al een tijd mee gaat in de techno scene of dit decennium pas aangehaakt bent; wie kent de pioniers van Underworld niet? Zaterdagnacht wist het Britse duo een grote rave op te zetten bij het Hotot. De dancemoves van Karl Hyde, de indrukwekkende lichtshow en het samenkomen van jong en oud; alles viel op zijn plek bij Underworld op Down The Rabbit Hole.

DTRH #2: Thom Yorke

Thom Yorke
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Het was even afwachten of Thom Yorke en DTRH een goede combi zou zijn. Je moet hier maar net van houden, maar het publiek bewees dat Thom Yorke hier thuis hoort. ‘Buitengewoon goed’ horen we veel om ons heen en we zien zelfs wat huilende mensen bij het optreden in een bomvolle Teddy Widder. Hij brengt het optreden echt tot leven met zijn indrukwekkende visuals en fantastische geluiden. Niet alleen het publiek geniet maximaal, ook Thom staat met zijn spastische dancemoves op het podium volop in de muziek. Een verdiende tweede plek op de Down The Rabbit Hole countdown.

DTRH #1: Foals

Foals
Photo credits: Festileaks / Kamiel Scholten

Jullie onbetwiste nummer 1 van Down The Rabbit Hole 2019 is de band die tijdens de vooravond op zondag het gaspedaal flink indrukt. Want als Foals de podium betreedt weet je dat het niet lang meer kan duren voordat de eerste moshpit losbarst. De mannen uit Oxford hebben een uitgebalanceerde setlist meegenomen, waarin elk album vertegenwoordigd is. Tracks van het laatste album ‘Exits’ en ‘In Degrees’ vormen een sterk midden van de set, waarna ‘Spanish Sahara’ de het beukgehalte weer een beetje indamt.

Het mooiste moment van het optreden is misschien wel tijdens ‘Inhaler’. Foals oppert de fans te gaan zitten, waarbij spectaculair zichtbaar is dat het hele veld van de Hotot op de grond zit. Of is het toch wanneer frontman Yannis Philippakis het DTRH-publiek in gaat tijdens ‘What Went Down’? Als set closer spelen de heren hun ultieme afsluiter ‘Two Steps, Twice’. Het is maar goed dat er planken bij het podium liggen, want het gras had deze joelende menigte nooit overleefd.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.