Radiohead releaset nieuwe muziek vanwege hacker

radiohead persfoto

Radiohead heeft vorige week last gehad van een hacker. De crimineel stal een online archief met oude demo’s van de band en vroeg $150.000 dollar van de heren in ruil voor teruggave. De groep heeft nu besloten om de muziek gewoon uit te brengen.

De eerder nog niet uitgebrachte muziek is te koop via Bandcamp. Je kunt de nummers de komende achttien dagen aanschaffen voor 18 pond. De volledige opbrengst van de demo’s gaat naar Extinction Rebellion.

De bestanden die gestolen zijn komen uit de tijd van het album OK Computer, het derde album van Radiohead. De band zegt zelf dit over de muziek: “It’s only tangentially interesting. And very, very long.”

Radiohead is dit jaar niet in Nederland of België te zien. Wel staat de zanger, Thom Yorke, op Down The Rabbit Hole.

Radiohead

Radiohead Group Shoot Black White 2008

Radiohead is één van de meest vernieuwende, alternatieve bands. De band ontstaat wanneer Thom Yorke, Ed O’Brien, Phil Selway, Jonny Greenwood en Colin Greenwood elkaar in 1985 ontmoetten op school. In 1993 leveren ze debuutalbum Pablo Honey af. Vele hits als ‘Creep’, ‘Street Spirit’ en ‘Karma Police’ volgen.

In 2017 deden de heren naar aanleiding van het uitkomen van het album A Moon Shaped Pool een festivaltour. De band was onder andere te zien op Best Kept Secret en Rock Werchter. Het optreden op Best Kept Secret kun je hier terug zien!