Thom Yorke presenteert zijn nieuwe album ANIMA

Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Op 27 juni komt het nieuwe album van Radiohead-frontman Thom Yorke uit, vlak voor zijn optreden op Down The Rabbit Hole 2019.

Thom Yorke zat de afgelopen tijd niet stil. Op donderdag 27 juni komt het nieuwste solo album van de zanger uit. Dit is precies een week voor zijn optreden op Down The Rabbit Hole 2019, waar hij mogelijk wat van zijn nieuwe werk zal spelen. Het album heet ANIMA en is geproduceerd in samenwerking met Nigel Godrich. Op de vinyl-editie van het album bevindt zich tevens de bonustrack “Ladies & Gentlemen, Thank You For Coming”. Je bestelt het album hier.

Dit is echter nog niet alles. Naar verluidt brengt de zanger ook nog een bijbehorende korte film uit, die te zien zal zijn op Netflix. Deze komt uit op dezelfde dag als het album en zal rond de 10 tot 12 minuten duren. Op de Facebookpagina van Radiohead verscheen vandaag al een voorproefje, waarin kort wordt uitgelegd waar het precies om gaat.

Thom Yorke

Foto: Eric Pamies

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead een van de grootste bands binnen de alternatieve muziek.

Buiten Radiohead om zit Thom Yorke echter ook niet stil. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peace gezeten. Daarnaast heeft hij nog twee solo-albums uitgebracht, waarvan het meest recente album – Tomorrow’s Modern Boxes – in 2014 uitkwam. Dit jaar bracht Yorke ook nog een soundtrackalbum uit voor de horrorfilm Susperia. Als solo-artiest staat hij komend jaar ook op verscheidene festivals. Zo pronkt hij op het affiche van onder andere Down the Rabbit Hole en NOS Alive.