Thom Yorke naar NOS Alive 2019

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Met de aankondiging voor NOS Alive 2019 is het eerste festival voor Thom Yorke een feit. De frontman van Radiohead is daarmee direct ook kanshebber voor een plekje op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.

NOS Alive 2019 blijft maar namen strooien. Na eerdere bevestigingen van onder meer The CureBon Iver en Smashing Pumpkins is het vandaag de de beurt aan Thom Yorke. De zanger van Radiohead wordt aangekondigd als ‘Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes’, een verwijzing naar zijn meest recente studioalbum uit 2014.

De aankondiging van Yorke voor NOS Alive biedt kansen voor meer nabijgelegen festivals als Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. De drie festivals vinden namelijk in een tijdsbestek van twee weken plaats. Gaat de zanger nog meer Europese festivals aandoen?

Thom Yorke

Foto: Eric Pamies

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead een van de grootste bands binnen de alternatieve muziek.

Buiten Radiohead om zit Yorke echter ook niet stil. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peace gezeten. Daarnaast heeft hij nog twee solo-albums uitgebracht, waarvan het meest recente album – Tomorrow’s Modern Boxes – in 2014 uitkwam. Dit jaar bracht Yorke ook nog een soundtrackalbum uit voor de horrorfilm Susperia.

NOS Alive 2019

Photo: Arlindo Camacho

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De 13e editie van dit zomerse festival vindt plaats van 11 tot en met 13 juli in Oeiras. Over de jaren heen heeft NOS Alive grote namen mogen ontvangen. Tijdens de editie van 2018 traden onder meer Arctic Monkeys, Pearl Jam en Queens of the Stone Age op.

Voor aankomend jaar zijn onder andere The Cure, Bon Iver en Thom Yorke van de partij. Zowel dag- als weekendtickets zijn nu al te verkrijgen op de site. Prijzen verschillen van € 65,- voor een dagticket, tot € 149,- voor een weekendticket.