Zwarte Cross pakt kerkdienst nog grootser aan met o.a. Typhoon

674
Zwarte Cross 2016
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De kerkdienst op de zondagochtend van Zwarte Cross zal dit jaar begeleid worden door onder andere Typhoon en Berget Lewis. Samen met Amnesty International wil de organisatie het motto “Niks is onmogelijk” kracht bij zetten.

Ook dit jaar is er op de Zwarte Cross ruimte voor bezinning. De kerkdienst op zondagochtend vindt ieder jaar plaats in de Megatent en is razend populair bij de bezoekers van het festival. Dit jaar pakt de organisatie extra groots uit in samenwerking met Amnesty International, die hiermee aandacht schenkt aan mensenrechten voor iedereen, van La Paz tot Lichtenvoorde.

Waar voorgaande jaren onder andere Maxim Hartman, Ernst Daniël Smid en Gerda Havertong de rol van voorganger vervulden, is de beurt dit jaar aan Typhoon. Ondersteund door soliste Berget Lewis, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw (bigband van Het Koninklijk Concertgebouw) onder leiding van Dennis Mackrel, het ZO! Gospel Choir en Hammondorgel-virtuoos Sven Figee is de kerkdienst grootser dan ooit. Volledig in stijl zullen er tijdens deze hoogmis freestyle motorcrossers over de muzikanten en het koor springen.

De kerkdienst is niet een echte mis, maar krijgt de vorm van een toespraak. Hierin speelt het thema van de Zwarte Cross een belangrijke rol. “Schijnbaar onverenigbare werelden kunnen verenigd worden, een festival in een uithoek van Nederland kan de plek zijn waar feest en inspirerende woorden feilloos gecombineerd worden” Kortom: Niks is onmogelijk!

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2017

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje in Lichtenvoorde wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.