Zwarte Cross 2019 presenteert Kraantje Pappie, The Mavericks en meer

Appelpop 2018
Photo: Wouter Vellekoop (Appelpop 2018)

Zwarte Cross 2019 presenteert een waslijst aan nieuwe artiesten voor de aankomende editie. Onder andere Kraantje Pappie, The Mavericks, Steel Panther en DeWolff spelen eind juli in Lichtenvoorde.

Het affiche voor de Zwarte Cross wordt verder uitgebreid. De organisatie maakt maar liefst 28 nieuwe namen bekend voor de aankomende editie. De artiesten voegen zich bij eerdere bevestigingen als Scooter, Wildstylez en Brainpower.

Tevens maakt de organisatie bekend op 24 januari meer artiesten te onthullen.

Hieronder vind je alle bevestigingen van vandaag:

https://www.instagram.com/p/BsdOv6fHyWD/

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, is een Nederlandse rapper. Met maar liefst 6 albums en meerdere EP’s op zak is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. ‘Kraan’ heeft veel hits gehad, waaronder ‘Lil Craney’, ‘De Feesttent’ en ‘Liefde In De Lucht’.

In 2018 was Kraantje Pappie op andere Appelpop, Paaspop en Nirwana Tuinfeest te vinden. In 2019 komt daar tot nu alleen de Zwarte Cross 2019 bij.

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018_exoticana
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer Scooter, Wildstylez en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival natuurlijk bekend om zijn iconische crosses.

Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen