FIB Benicàssim
Tickets
14-17 juli 2022
Spanje
Benicàssim, Spanje

Britten op FIB Benicàssim: waarvoor komen ze en wat vindt de lokale bevolking ervan?

Photo: FIB Benicassim 2018

Eén keer per jaar, tijdens FIB Benicàssim, verandert het gelijknamige dorpje in één groot feest walhalla. Hier komen niet alleen de Spanjaarden zelf op af, maar voornamelijk de Britten zijn in grote getale aanwezig op het festival. Maar waarom zijn zij nu eigenlijk op specifiek dit festival te vinden? En vindt de lokale bevolking hiervan? Wij zochten het uit!

Wanneer je over het terrein van FIB Benicàssim loopt, vraag je jezelf soms af of je daadwerkelijk in Spanje bent. Misschien toch per ongeluk het vliegtuig naar Engeland gestapt? Gelukkig verdrijft de Spaanse zon – en vooral het gebrek aan regen – deze gedachte al snel, maar toch blijft het onmogelijk om het Britse accent hier niet te horen. Wij vroegen de Britten waarvoor zij naar Benicàssim gekomen zijn en de Spanjaarden wat zij nou eigenlijk van de invasie Engelsen vinden. Dit waren de antwoorden!

Hiervoor zijn de Britten op FIB Benicàssim 2019

“We kochten tickets in een dronken bui en besloten later om dan ook maar gewoon te gaan”

FIB Benicàssim 2019

Natalie kocht eerder dit jaar – in een dronken bui – maar liefst acht tickets voor het festival. Na even getwijfeld te hebben om ze te verkopen, besloot ze maar gewoon een groep vrienden bij elkaar te zoeken en met z’n allen naar Spanje te gaan. Het is niet de eerste keer dat de groep samen naar het buitenland gaat voor een festival. Zo zijn ze eerder samen naar Pinkpop geweest. “Wat we vooral zo leuk vinden aan festivals buiten Engeland is dat het een echte ervaring is. We maken er echt een reisje van en behalve het festival bezoeken we ook andere dingen. Zo zijn we bijvoorbeeld een paar dagen in Valencia geweest.”

“Wat je tijdens een hele week FIB Benicàssim uitgeeft, ben je in Engeland kwijt aan alleen een festivalticket”

FIB Benicàssim 2019

Voor Lily is het niet de eerste keer dat zij op Benicàssim is. Vorig jaar bezocht ze het festival voor het eerst en vond de line-up toen ook eigenlijk beter dan dit jaar. “Maar op Benicàssim gaat het daar natuurlijk helemaal niet om; het is de total experience. Het is de combinatie van het strand, weer en festival. FIB Benicàssim is een echte vakantie. Oh, en het is ook gewoon lekker goedkoop: in Engeland ben ik alleen voor het ticket al meer kwijt, dan dat ik hier uitgeef in een hele week.”

“Festivals in Engeland zijn alleen maar modder en regen”

“Ik denk dat het voor de meeste mensen vooral gaat om de combinatie van een strandvakantie en een festival,” vertelt Lewis. Dat geldt voor zijn vriendengroep in ieder geval: de line-up boeit ze eigenlijk niet zo, maar het strand zeker wel. “Je hebt hier gewoon het idee dat je daadwerkelijk op vakantie bent, behalve het strand kun je ook nog wat van het land zien. Zo zijn wij twee dagen naar Barcelona geweest en na het festival gaan we nog een dagje naar Valencia.” Daarnaast speelt ook het weer een hele belangrijke rol voor de groep. “In Engeland bestaan festivals immers alleen maar uit modder en regen.”

Maar wat vinden Spanjaarden van de Britse kolonisatie?

“Ze zijn hartstikke gezellig hoor, maar het zijn wel zwijnen”

FIB Benicàssim 2019

De vriendengroep van Aleida vindt het eigenlijk wel gezellig dat er zoveel Britten zijn. “Het is weer eens wat anders, je merkt dat de sfeer op FIB Benicàssim gewoon heel erg verschilt van andere Spaanse festivals. De Britten weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, je maakt makkelijk contact met ze en het is gezellig kletsen.” Juan heeft alleen wel een puntje van kritiek: “Het zijn net een stel zwijnen, kijk nou eens om je heen hoe ze de camping achterlaten. Ik heb op andere festivalcampings nog nooit zoveel troep gezien!”

“Engelsen op een schaal van één tot en met tien? Nul!”

FIB Benicàssim 2019

Emilio denkt heel anders over de Britten: “Ze halen de sfeer juist heel erg naar beneden met al hun geklets door de optredens heen. Ook vind ik dat ze veel te veel drinken, waardoor ze soms ook nog wel eens agressief worden. Britten op een schaal van één tot tien? Nul.” Zijn vriend Juane is het daar echter niet mee eens; hij vindt dat de sfeer juist heel gezellig is door de Engelsen. “Ze zijn altijd in voor een praatje en zijn lekker gek. Door de Britten maak je nog eens wat mee. FIB Benicàssim zou FIB Benicàssim niet zijn zonder hen.”

Wat vond jij van FIB Benicàssim 2019?

Was jij op FIB Benicàssim dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”Festileaks-festival-awards-2019″ festival=”FIB-Benicàssim”]

Eén keer per jaar, tijdens FIB Benicàssim, verandert het gelijknamige dorpje in één groot feest walhalla. Hier komen niet alleen de Spanjaarden zelf op af, maar voornamelijk de Britten zijn in grote getale aanwezig op het festival. Maar waarom zijn zij nu eigenlijk op specifiek dit festival te vinden? En vindt de lokale bevolking hiervan? Wij zochten het uit!

Wanneer je over het terrein van FIB Benicàssim loopt, vraag je jezelf soms af of je daadwerkelijk in Spanje bent. Misschien toch per ongeluk het vliegtuig naar Engeland gestapt? Gelukkig verdrijft de Spaanse zon – en vooral het gebrek aan regen – deze gedachte al snel, maar toch blijft het onmogelijk om het Britse accent hier niet te horen. Wij vroegen de Britten waarvoor zij naar Benicàssim gekomen zijn en de Spanjaarden wat zij nou eigenlijk van de invasie Engelsen vinden. Dit waren de antwoorden!

Hiervoor zijn de Britten op FIB Benicàssim 2019

“We kochten tickets in een dronken bui en besloten later om dan ook maar gewoon te gaan”

FIB Benicàssim 2019

Natalie kocht eerder dit jaar – in een dronken bui – maar liefst acht tickets voor het festival. Na even getwijfeld te hebben om ze te verkopen, besloot ze maar gewoon een groep vrienden bij elkaar te zoeken en met z’n allen naar Spanje te gaan. Het is niet de eerste keer dat de groep samen naar het buitenland gaat voor een festival. Zo zijn ze eerder samen naar Pinkpop geweest. “Wat we vooral zo leuk vinden aan festivals buiten Engeland is dat het een echte ervaring is. We maken er echt een reisje van en behalve het festival bezoeken we ook andere dingen. Zo zijn we bijvoorbeeld een paar dagen in Valencia geweest.”

“Wat je tijdens een hele week FIB Benicàssim uitgeeft, ben je in Engeland kwijt aan alleen een festivalticket”

FIB Benicàssim 2019

Voor Lily is het niet de eerste keer dat zij op Benicàssim is. Vorig jaar bezocht ze het festival voor het eerst en vond de line-up toen ook eigenlijk beter dan dit jaar. “Maar op Benicàssim gaat het daar natuurlijk helemaal niet om; het is de total experience. Het is de combinatie van het strand, weer en festival. FIB Benicàssim is een echte vakantie. Oh, en het is ook gewoon lekker goedkoop: in Engeland ben ik alleen voor het ticket al meer kwijt, dan dat ik hier uitgeef in een hele week.”

“Festivals in Engeland zijn alleen maar modder en regen”

“Ik denk dat het voor de meeste mensen vooral gaat om de combinatie van een strandvakantie en een festival,” vertelt Lewis. Dat geldt voor zijn vriendengroep in ieder geval: de line-up boeit ze eigenlijk niet zo, maar het strand zeker wel. “Je hebt hier gewoon het idee dat je daadwerkelijk op vakantie bent, behalve het strand kun je ook nog wat van het land zien. Zo zijn wij twee dagen naar Barcelona geweest en na het festival gaan we nog een dagje naar Valencia.” Daarnaast speelt ook het weer een hele belangrijke rol voor de groep. “In Engeland bestaan festivals immers alleen maar uit modder en regen.”

Maar wat vinden Spanjaarden van de Britse kolonisatie?

“Ze zijn hartstikke gezellig hoor, maar het zijn wel zwijnen”

FIB Benicàssim 2019

De vriendengroep van Aleida vindt het eigenlijk wel gezellig dat er zoveel Britten zijn. “Het is weer eens wat anders, je merkt dat de sfeer op FIB Benicàssim gewoon heel erg verschilt van andere Spaanse festivals. De Britten weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, je maakt makkelijk contact met ze en het is gezellig kletsen.” Juan heeft alleen wel een puntje van kritiek: “Het zijn net een stel zwijnen, kijk nou eens om je heen hoe ze de camping achterlaten. Ik heb op andere festivalcampings nog nooit zoveel troep gezien!”

“Engelsen op een schaal van één tot en met tien? Nul!”

FIB Benicàssim 2019

Emilio denkt heel anders over de Britten: “Ze halen de sfeer juist heel erg naar beneden met al hun geklets door de optredens heen. Ook vind ik dat ze veel te veel drinken, waardoor ze soms ook nog wel eens agressief worden. Britten op een schaal van één tot tien? Nul.” Zijn vriend Juane is het daar echter niet mee eens; hij vindt dat de sfeer juist heel gezellig is door de Engelsen. “Ze zijn altijd in voor een praatje en zijn lekker gek. Door de Britten maak je nog eens wat mee. FIB Benicàssim zou FIB Benicàssim niet zijn zonder hen.”

Wat vond jij van FIB Benicàssim 2019?

Was jij op FIB Benicàssim dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”Festileaks-festival-awards-2019″ festival=”FIB-Benicàssim”]

Eén keer per jaar, tijdens FIB Benicàssim, verandert het gelijknamige dorpje in één groot feest walhalla. Hier komen niet alleen de Spanjaarden zelf op af, maar voornamelijk de Britten zijn in grote getale aanwezig op het festival. Maar waarom zijn zij nu eigenlijk op specifiek dit festival te vinden? En vindt de lokale bevolking hiervan? Wij zochten het uit!

Wanneer je over het terrein van FIB Benicàssim loopt, vraag je jezelf soms af of je daadwerkelijk in Spanje bent. Misschien toch per ongeluk het vliegtuig naar Engeland gestapt? Gelukkig verdrijft de Spaanse zon – en vooral het gebrek aan regen – deze gedachte al snel, maar toch blijft het onmogelijk om het Britse accent hier niet te horen. Wij vroegen de Britten waarvoor zij naar Benicàssim gekomen zijn en de Spanjaarden wat zij nou eigenlijk van de invasie Engelsen vinden. Dit waren de antwoorden!

Hiervoor zijn de Britten op FIB Benicàssim 2019

“We kochten tickets in een dronken bui en besloten later om dan ook maar gewoon te gaan”

FIB Benicàssim 2019

Natalie kocht eerder dit jaar – in een dronken bui – maar liefst acht tickets voor het festival. Na even getwijfeld te hebben om ze te verkopen, besloot ze maar gewoon een groep vrienden bij elkaar te zoeken en met z’n allen naar Spanje te gaan. Het is niet de eerste keer dat de groep samen naar het buitenland gaat voor een festival. Zo zijn ze eerder samen naar Pinkpop geweest. “Wat we vooral zo leuk vinden aan festivals buiten Engeland is dat het een echte ervaring is. We maken er echt een reisje van en behalve het festival bezoeken we ook andere dingen. Zo zijn we bijvoorbeeld een paar dagen in Valencia geweest.”

“Wat je tijdens een hele week FIB Benicàssim uitgeeft, ben je in Engeland kwijt aan alleen een festivalticket”

FIB Benicàssim 2019

Voor Lily is het niet de eerste keer dat zij op Benicàssim is. Vorig jaar bezocht ze het festival voor het eerst en vond de line-up toen ook eigenlijk beter dan dit jaar. “Maar op Benicàssim gaat het daar natuurlijk helemaal niet om; het is de total experience. Het is de combinatie van het strand, weer en festival. FIB Benicàssim is een echte vakantie. Oh, en het is ook gewoon lekker goedkoop: in Engeland ben ik alleen voor het ticket al meer kwijt, dan dat ik hier uitgeef in een hele week.”

“Festivals in Engeland zijn alleen maar modder en regen”

“Ik denk dat het voor de meeste mensen vooral gaat om de combinatie van een strandvakantie en een festival,” vertelt Lewis. Dat geldt voor zijn vriendengroep in ieder geval: de line-up boeit ze eigenlijk niet zo, maar het strand zeker wel. “Je hebt hier gewoon het idee dat je daadwerkelijk op vakantie bent, behalve het strand kun je ook nog wat van het land zien. Zo zijn wij twee dagen naar Barcelona geweest en na het festival gaan we nog een dagje naar Valencia.” Daarnaast speelt ook het weer een hele belangrijke rol voor de groep. “In Engeland bestaan festivals immers alleen maar uit modder en regen.”

Maar wat vinden Spanjaarden van de Britse kolonisatie?

“Ze zijn hartstikke gezellig hoor, maar het zijn wel zwijnen”

FIB Benicàssim 2019

De vriendengroep van Aleida vindt het eigenlijk wel gezellig dat er zoveel Britten zijn. “Het is weer eens wat anders, je merkt dat de sfeer op FIB Benicàssim gewoon heel erg verschilt van andere Spaanse festivals. De Britten weten wel hoe ze een feestje moeten bouwen, je maakt makkelijk contact met ze en het is gezellig kletsen.” Juan heeft alleen wel een puntje van kritiek: “Het zijn net een stel zwijnen, kijk nou eens om je heen hoe ze de camping achterlaten. Ik heb op andere festivalcampings nog nooit zoveel troep gezien!”

“Engelsen op een schaal van één tot en met tien? Nul!”

FIB Benicàssim 2019

Emilio denkt heel anders over de Britten: “Ze halen de sfeer juist heel erg naar beneden met al hun geklets door de optredens heen. Ook vind ik dat ze veel te veel drinken, waardoor ze soms ook nog wel eens agressief worden. Britten op een schaal van één tot tien? Nul.” Zijn vriend Juane is het daar echter niet mee eens; hij vindt dat de sfeer juist heel gezellig is door de Engelsen. “Ze zijn altijd in voor een praatje en zijn lekker gek. Door de Britten maak je nog eens wat mee. FIB Benicàssim zou FIB Benicàssim niet zijn zonder hen.”

Wat vond jij van FIB Benicàssim 2019?

Was jij op FIB Benicàssim dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”Festileaks-festival-awards-2019″ festival=”FIB-Benicàssim”]

FIB Benicàssim 2019

Photo: FIB Benicassim 2018

FIB Benicàssim 2019 vindt plaats van 18 t/m 21 juli in Benicàssim aan de Middellandse Zee in Spanje. Voor komende zomer is de komst van onder andere Lana Del Rey, Kings of Leon en The 1975 bevestigd. Voor meer informatie over het festival bezoek je de website.

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2022

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 14-17 juli 2022
Tickets Kopen