Dit zijn de 10 lastigste clashes van Lowlands 2019

Photo: Polydor

In juli maakte Lowlands het blokkenschema voor de zevenentwintigste keer bekend, alleen net wat anders dan normaal. De traditionele programmakrant is aan de kant geschoven en via de welbekende Lowlands-app krijg je toegang tot alle informatie die je nodig hebt. Traditiegetrouw nam Festileaks alle informatie voor je door voor het belangrijkste nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van de belangrijkste keuzes die jij moet maken in het blokkenschema? Hier is de top 10!

Het is zover: de officiële app van Lowlands 2019 is eindelijk daar! Mét daarin de langverwachte tijdsindelingen, allerlei achtergrondinfo én leuke nieuwtjes. Het eerste wat onze aandacht trekt is natuurlijk het blokkenschema. En o, o, o, Lowlands wat doe je ons aan? Hoe moeten we dan kiezen? Even heen en weer snellen lijkt geen optie met deze programmapijnpunten. Of is er dan misschien een geheime sluiproute tussen Alpha en India?

1. Vrijdag: Frank Turner vs. Slaves

Lowlands 2019 trapt de openingsdag van het festival af met een pittige clash. Punktroubadour Frank Turner (Alpha / 13:30 – 14:30) zorgt er voor dat er gesprongen, gedanst en meegezongen wordt op het grootste podium van het festival. Helaas begint niet veel later ook Slaves (India / 14:00 – 15:00) aan een vlammend optreden waarbij het podium mogelijk al op de eerste dag gesloopt wordt. Voor wie kies jij?

Lowlands-vrijdag: Clash #1

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdag: Jorja Smith vs. Ziggy Marley

De tweede grote clash van de vrijdag is er een waar je u tegen zegt. Jorja Smith (Bravo / 18:30 – 19:30) neemt je met haar prachtige stem mee door zo mogelijk nog mooiere R&B en jazz-nummers. Tegelijkertijd zorgt Ziggy Marley (Heineken / 19:00 – 20:00) dat de raggae-eer hoog gehouden wordt met een feestelijke set. Bij welk podium ben jij te vinden?

Lowlands-vrijdag: Clash #2

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdag: The Good, The Bad & The Queen vs. Weval

Vorig jaar was Damon Albarn met Gorillaz te vinden op Lowlands. Dit jaar is hij terug met de supergroep The Good, The Bad & The Queen (Bravo / 20:20 – 21:50) om je voor te stellen aan zijn mooiste songs. Eventjes verderop geeft Weval (Heineken / 21:00 – 22:00) je een voorprogramma op de Lowlands-nacht. Bij welk optreden vinden we jou?

Lowlands-vrijdag: Clash #3

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag: Dermot Kennedy vs. Joost

Ook de zaterdag is niet zonder keuzestress. Zo kun je de dag starten met Dermot Kennedy (Alpha / 13:30 – 14:30) die gevoelige liedjes met stevige beats brengt. Een ander feestje vind je bij Joost (Heineken / 13:15 -14:15). Vorig jaar was de X-Ray veel te klein voor de Nederlander, dus is hij dit jaar terug voor een groots optreden. Waar wordt jij wakker?

Lowlands-zaterdag: Clash #4

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdag: Billie Eilish vs. Dub Inc.

Billie Eilish (Alpha / 15:30 – 16:30) komt naar Lowlands en de ‘hype is real’. Sinds haar doorbraak scoorde de Amerikaanse meerdere hits en dit jaar verovert ze zo veel mogelijk festivals. Ondertussen verleid Dub Inc. (Heineken / 15:10 – 16:10) om te dansen op een combinatie van Jamaicaanse, Franse Afrikaanse en Arabische muziek. Gedanst wordt er sowieso, maar waar sta jij?

Lowlands-zaterdag: Clash #5

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdag: My Baby vs. The Vaccines vs. Sharon van Etten

Een clash tussen twee acts is moeilijk, een clash tussen drie acts is verschrikkelijk. Op zaterdag brengt My Baby (Bravo / 16:30 – 17:30) je in hogere sferen. Helaas viert The Vaccines (Heineken / 17:00 – 18:00) tegelijkertijd een vuiger rockfeestje. Om de keuze nog moeilijker te maken speelt Sharon van Etten (India / 16:45 – 17:45) een set vol prachtige liedjes. Voor wie kies jij?

Lowlands-zaterdag: Clash #6

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zaterdag: Twenty One Pilots vs. Johnny Marr

Zelfs de headliner ontkomt niet aan een clash op de zaterdag van Lowlands 2019. Twenty One Pilots (Alpha / 21:45 – 23:00) geeft ’s avonds een show met al hun hits en veel spektakel. Aan de andere kant van het festival toont The Smiths-gitarist Johnny Marr (India / 22:00 – 23:00) het beste van zijn solowerk. Kies jij voor nieuwe of oude legendes?

Lowlands-zaterdag: Clash #7

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondag: HONNE vs. Julia Jacklin vs. Tamino

Ook de zondag zit vol clashes. ’s Middags tovert HONNE (Bravo / 12:30 -13:30) dat de Bravo om tot de zwoelste tent van Lowlands. Tegelijkertijd speelt Julia Jacklin (Lima / 12:00 – 13:00) de mooiste folkrock songs van haar nieuwe album. Om deze clash compleet te maken steelt Tamino (Heineken / 13:00 – 14:00) je hart met zijn prachtige stem. Wie krijgt jouw stem?

Lowlands-zondag : Clash #8

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondag: James Blake vs. POND vs. Loyle Carner

Nog een keuze uit drie op zondag. James Blake (Bravo / 16:30 – 17:30) is terug op Lowlands en komt je hart veroveren met de mooiste liedjes. Heb je niet zo’n zin om je hart te verliezen dan kun je kiezen voor de psychedelische popliedjes van POND (India 16:20 – 17:20). Beide niets voor jou, dan kun je ook naar de poëtische hiphop van Loyle Carner (Heineken / 17:00 – 18:00). Wie is jouw favoriet?

Lowlands-zondag: Clash #9

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondag: Modeselektor Live vs. Parcels vs. A$AP Rocky

De afsluitende clash is een dansbare. Modeselektor Live (Bravo / 18:30 – 19:30) zorgt dat Lowlands aanvoelt als een dampende Berlijnse clubnacht. Ben je in voor andere danspasjes, dan kun je op zondag ook naar het groovefeestje van Parcels (Heineken / 19:00 – 20:00). Ook kun je kiezen voor de moshpits die bij A$AP Rocky (Alpha / 19:30 – 20:30) zeker gaan ontstaan. Waar gaan jouw voeten van de vloer?

Lowlands-zondag: Clash #10

View Results

Laden ... Laden ...

Lowlands 2019

Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.