8x wat we nooit meer vergeten van Lowlands 2019

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dit jaar wederom geen weergaloze optredens, dampende tenten en uitzinnige festivalgangers. Met weemoed denken we terug aan de afgelopen jaren, toen Biddinghuizen wél helemaal uit zijn plaat ging. Gelukkig hebben we de beste momenten van Lowlands 2019 diep in ons geheugen gegrift. Hoog tijd om al die mooie herinneringen weer eens op te halen. Want hoewel wij dan niet op Lowlands zitten, zit Lowlands wel in ons.

1. De drukste silent disco ooit

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Zoals de laatste jaren traditie is, opende Lowlands 2019 met een silent disco. Dit jaar werd er echter nog een schepje bovenop gedaan. We waren getuige van de grootste silent disco ooit op Lowlands Paradise. Maar liefst 30.000 koptelefoons verlichtten de eerste nacht van Lowlands 2019. Het is sowieso altijd de moeite waard om zo vroeg mogelijk naar Biddinghuizen te komen, maar deze pre-party gaan we echt nooit meer vergeten.

2. De speciale show van De Staat

Rico & Sticks / De Staat
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Na het wegvallen van The Prodigy als headliner was het lang gissen naar de vervanger. Uiteindelijk was het aan De Staat om deze grote schoenen te vullen. Dat deden ze echter met verve en de reacties waren dan ook lovend. Een speciale lichtshow, bewegende podiumonderdelen en een gastoptreden van Rico & Sticks stonden garant voor een onvergetelijke eerste headlineshow van Lowlands 2019.

3. Bakken uit de hemel tijdens Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De tweede dag van Lowlands was er eigenlijk maar één headliner, en dat was niet Twenty One Pilots. Het gehele veld rondom de Alpha stond afgeladen voor het fenomeen Billie Eilish. Het duurde echter niet lang voor de regen met bakken uit de hemel kwam en de mensenmassa moest kiezen: droge kleren of Billie Eilish. Wat de keuze ook was, over de show zal nog lang worden doorgepraat.

4. Een magische Hans Kazàn

Op Lowlands is meer te doen dan enkel muziek luisteren, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Ook dit jaar was er weer een spetterend randprogramma met als opvallend hoogtepunt de show van Hans Kazàn. Hans Kazàn? Jazeker! Samen met zijn zoon, komiek Steven Kazàn, zette hij een denderende show neer in de Julia. Het was vechten voor je plekje in de rij, want zoveel mensen heeft de goochelaar zelden gezien.

5. Het verrassingsoptreden van The Opposites

Het gonsde van de geruchten dat The Opposites zijn opwachting zouden maken op Lowlands. Eerder hadden ze al een comebackshow gegeven op Appelsap en in Sexyland is natuurlijk alles mogelijk. 1+1=2, zo dachten velen. In de nacht van vrijdag op zaterdag was het dan zo ver. Om 1:00 stonden Willy en Big2 weer samen op de planken. Dat de gelukkige mensen die toen in de Sexyland stonden uit hun plaat gingen, spreekt voor zich.

6. De overdekte sunset-show van The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het sunset-slot heeft iets magisch. Het is het moment dat de dag overgaat in de nacht, een warme gloed kleurt de hemel en even is iedereen verliefd. Op de zaterdag van Lowlands 2019 was de eer van het sunset-slot toebedeeld aan The National. Ze stonden weliswaar in een overdekte Bravo, maar wanneer je onder de tentdoeken door naar buiten keek zag je de magische zonsondergang. Een perfect moment.

7. Beuken in de Bravo

De zon gaat onder, maar de onvergetelijke momenten blijven zich opstapelen. Zo ook tijdens de zaterdagnacht. Achtereenvolgens braken Colin Benders, Courtesy en Hellena Hauff de grote groene tent af. Het was de perfecte avond om het verstand op nul te zetten, het ochtendprogramma van zondag uit je agenda te schrappen en je volledig over te geven aan de beats in de Bravo.

8. Het loodje leggen in de Dooie Hoek

De Dooie Hoek / Lowlands 2019

Waarschijnlijk heeft menig Lowlandsbezoeker wel eens het gevoel gehad dat zijn einde in zicht was. De lange nachten, verdovende middelen en het vette eten eisen op een gegeven moment bij iedereen zijn tol. Dit jaar kon je dat gevoel concreet maken door even te gaan ‘proefliggen’ tussen zes planken. Muziek naar keuze, je vrienden die (hopelijk) iets aardigs zeggen en een zegen. Zo wordt zelfs je eigen dood een blijvende herinnering.

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.