De 25 beste optredens van Lowlands 2019

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Met het ontbreken van Lowlands 2020 én 2021, is er geen betere tijd om weer eens terug te blikken op Lowlands 2019. Een editie die altijd gelinkt zal worden aan het overlijden van Keith Flint en het wegvallen van headliner The Prodigy. Maar ook de editie waar we piepjong supertalent zagen ontbolsteren en waar gevestigde waarden zich hun reputatie waardig toonden.

Wij vroegen jullie via onze Facebookpagina naar jullie top 5 optredens van Lowlands 2019. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Lowlands 2019 check je hieronder.


De Lowlands Countdown

25. Loyle Carner
24. De Sluwe Vos
23. Eskorzo
22. Dub Inc.
21. Bear’s Den
20. Joost
19. Willem
18. Paul Kalkbrenner
17. Tamino
16. Johnny Marr
15. Jon Hopkins
14. Parcels
13. Frank Turner
12. Billie Eilish
11. James Blake
10. The Good, The Bad & The Queen
09. IDLES
08. Anderson .Paak
07. Royal Blood
06. Twenty One Pilots
05. Franz Ferdinand
04. New Order

03. De Staat

Door het overlijden van Keith Flint viel er plots een headliner weg op Lowlands 2019. De organisatie vond De Staat om de leegte op te vullen. De band opende haar show met een beklijvende versie van ‘Firestarter’, een hulde aan een van de meest kleurrijke figuren uit de muziekgeschiedenis. De ex-festivalkoning bewees nog maar eens hoe sterk ze live zijn en jullie smulden het maar al te graag op.

02. The National

Het was heel erg nipt, maar The National bleef net boven De Staat in de strijd om de tweede plaats. Met een nieuw album en een zangeres om de (nieuwe) nummers kracht bij te zetten, bracht The National genoeg nieuw mee om weer te verbazen. Een show van torenhoog niveau, met op het einde de opeenvolging van ‘Mr November’, ‘Terrible Love’ en ‘About Today’ om iedereen in een roes de nacht in te sturen.

01. Tame Impala

De afsluiter van het hoofdpodium blies iedereen nog een laatste keer zo hard van hun sokken dat ze zonder enige bedreiging de Lowlands troon bestegen. Op dat nieuwe album moeten we nog even wachten, maar dat kon jullie duidelijk niet deren. Tame Impala kwam met een hallucinante show, toonde het festival alle kleuren van de regenboog, smeet A$AP Rocky nog even mee op het podium en gaf haar toeschouwers een optreden dat ze zich nog lang zullen herinneren. Omdat beelden van dit legendarische optreden

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame ImpalaTwenty One PilotsThe NationalBillie EilishRoyal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.