Dit maakt jouw festivalvakantie naar FIB Benicàssim compleet

Photo: FIB Benicassim 2018

Dat een festivalvakantie naar FIB Benicàssim dé ultieme combi is van festivallen, zonnen en feesten, wisten we natuurlijk al langer. Maar hoe haal je nou echt alles uit je weekend? Wij geven een aantal tips!

FIB Benicàssim betekent een weekend lang compleet uit je dak gaan en feesten. De programmering loopt van een uur of 20.00 tot 06.30 ‘s ochtends – de perfecte uurtjes om los te gaan. Overdag chill je als geen ander op het strand en wanneer je eenmaal uitgebakken bent, is het tijd om je op te maken voor de nacht. Maar FIB Benicàssim is meer dan alleen feesten en strand. Dit zijn de tips waarmee je alles uit je festivalvakantie haalt!

FIB Benicàssim Bus Pass

FIB Benicàssim 2019
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Het is warm in Benicàssim, heel erg warm. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens het festival met de benenwagen door de hitte te gaan (en vervolgens af te koelen in de zee), maar een Bus Pass kopen voor slechts €15 is net zo makkelijk. De FIB Benicàssim bussen rijden heel de dag rond langs het station, festivalterrein, Campfest, strand, centrum en Villacamp. En het allerfijnste: je hoeft nooit lang op de bus te wachten, want zij rijden continu rond. Oh, en deze bussen zijn natuurlijk ook gewoon hartstikke gezellig!

Een hamer

FIB Benicàssim
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Op FIB Benicàssim is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Bij aankomst wacht namelijk de grootste uitdaging van het weekend: het opzetten van de tent. En laat die uitdaging op Benicàssim nou nog nét even een tikkeltje extremer zijn. De grond bestaat namelijk enkel uit stenen. Haringen in de bodem krijgen met je handen of voeten is daardoor een onmogelijke opgave. En ja, er zijn van het festival uit hamers te vinden, maar wachten tot je aan de beurt bent kan behoorlijk lang duren. Dan staat je tent pas na het festivalweekend, of met een beetje geluk misschien op zondag. Dus eigenlijk zit er maar één ding op: een hamer meenemen van thuis. Geloof ons, je gaat er heel heel blij mee zijn.

Lidl

FIB Benicàssim 2019
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Je kan ervoor kiezen de luie route te nemen, door drie meter naar de FIB Benicàssim campingsupermarkt lopen en daar vervolgens je halve maandsalaris uitgeven. Maar ook een optie is om nog een paar stappen verder te zetten – naar de overkant van de straat – of vanaf Campfest de bus naar Villacamp nemen en vervolgens boodschappen te doen bij de plaatselijke Lidl. Flessen vodka voor €4,29, je dagelijkse portie sangria voor €1,19, acht liter water voor €0,72 en ga zo maar door. Door hier je benodigdheden voor het weekend in te slaan, bespaar je zoveel dat je je ticket voor volgend jaar alvast terugverdiend hebt. Benicàssim 2020, here we come!

24/7 Burger King

FIB Benicàssim 2019
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Wanneer je de straat oversteekt vanaf Villacamp zie je niet alleen een groot lage-prijzen-walhalla (Lidl). Op hetzelfde terrein zit namelijk ook een Burger King. En wat voor één! Het fastfoodrestaurant is tijdens FIB Benicàssim namelijk 24 uur per dag geopend. Dus wie een rond uurtje of zeven ‘s ochtends het terrein af komt rollen en de bus pakt naar VillaCamp, scoort hier vervolgens de lekkerste midnight snacks – of misschien ontbijt inmiddels – waarna je zo de tent in rolt. De dag starten met een burgertje, anyone?

Strand(tentjes)

FIB Benicàssim 2019 - strand
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Een inkoppertje, want natuurlijk ben jij tijdens FIB Benicàssim op het strand te vinden. Het is immers de ideale plek om na een zware nacht – die je maar net hebt overleefd – weer bij te komen. Maar behalve zonnen (aka verbranden), zwemmen en chillen is er nog veel meer te doen. Check bijvoorbeeld de strandtenten in de buurt eens. Je stranddag afsluiten bij een tentje met uitzicht op zee, terwijl er een cocktail voor je neus wordt gezet, kan het nog beter? En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Veel restaurants in Benicàssim hebben tijdens het festival namelijk een speciaal ‘FIB’ers menu’, waarbij je uit verschillende maaltijden kunt kiezen met enorme korting.

De sapbar

FIB Benicàssim 2019
Photo: Janne Paardekooper / Festileaks

Zware nacht gehad? Dan is een gezond sapje je beste vriend! Op de camping van FIB Benicàssim vind je namelijk een heuse sapbar met de lekkerste en gezondste sapjes. Van mango tot passievrucht en van guave tot bramen. Stiekem hebben ze het allemaal wel. Ooit een beter anti-kater ontbijt gehad? En ben je wat later op de dag eindelijk uit je brakke dal geklommen, of heb je niet zo’n zin in al dat gezonde gedoe? Dan kun je er ook gewoon een klassieke Piña Colada bestellen!

FIB Benicàssim Logo

FIB Benicàssim 2023

Locatie
Spanje
Benicàssim, Spanje
Datum 13-16 juli 2023
Tickets Kopen