Sting tijdens Bospop 2020 in Duitsland

1250
Sting
Foto: Eric Ryan Anderson

Sting gaat aankomende zomer weer op Europese tournee. De Britse zanger staat tijdens Bospop 2020 in het Duitse Würzburg. Keert hij terug naar Limburg om zijn gecancelde optreden van vorig jaar goed te maken?

Bospop kende in 2019 veel pech, wat heet: maar liefst twee headliners – Snow Patrol en Sting – moesten verstek laten gaan. Door gezondheidsredenen moest de voormalig frontman van The Police zijn optreden annuleren. De organisatie van Bospop zat niet bij de pakken neer en vestigde hoop op een optreden tijdens Bospop 2020. Met de zojuist aangekondigde Europese shows van Sting wordt dat voornemen een stuk aannemelijker.

Sting treedt aankomende zomer ter ere van zijn nieuwste album My Songs (2019) op in diverse Duitse en Poolse steden. In het weekend van Bospop 2020 staat de zanger in het Duitse Würzburg. Steekt de Brit dan de landgrens over om zijn optreden van vorig jaar in te halen? Gezien zijn tourdata zou deze optie zeker tot mogelijkheden behoren.

Sting

Met een baan als basisschoolleraar lijkt een rocksterrenbestaan niet weggelegd voor de Britse Gordon ‘Sting’ Sumner. Alles verandert wanneer hij in 1977 samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summers de band The Police opricht. Met hits als ‘So Lonely’ en ‘Roxanne’ groeit de band eind jaren 70 uit tot een act van wereldformaat.

In 1984 valt de band door ruzies uit elkaar. Sting begint dan aan een zeer succesvolle solocarrière. Evergreens als ‘Fields of Gold’ en ‘Englishman in New York’ zingt iedereen moeiteloos mee. Met het zijn album 57th & 9th stond de Britse zanger in 2018 nog in een uitverkochte AFAS Live. Halverwege 2019 brengt hij My Songs uit, een album vol vernieuwde versies van eerdere hits. Ter promotie van deze plaat trekt de zanger volgend jaar weer door Europa. Zal hij ook enkele festivals gaan aandoen?

Bospop 2020

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Bospop is een driedaags festival dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Naast de drie festivaldagen die voor volgend jaar op de planning staan, plakt de organisatie er nog een extra concert aan vast op de vooravond van Bospop 2020. Op dit moment zijn er nog geen namen bekend, maar uit de affiches van afgelopen jaren blijkt dat de organisatie zijn zaken altijd goed op orde heeft. Onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha sierden recentelijk de line-ups.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert op 9 juli
  • Tickets: vanaf zaterdag 14 december te koop
  • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht.
Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.