Dit zijn de meest stijlvolle mensen op Splash! 2019

744
Splash!
Photo: Sophie Roggeband

Terwijl het Nederlandse publiek aan zijn hiphop-trekken kon komen op Woo Hah, speelde zich in Duitsland een vergelijkbaar tafereel af. Splash! is één van de grootste hiphop festivals van Europa, maar ondanks de grote namen waren het toch de bezoekers die de show stalen. Wij gingen op zoek naar de meest stijlvolle hiphop heads van Duitsland.

Zoals bij wel meer genres het geval is, is hiphop meer dan alleen muziek. Het is ook een manier van leven, een manier van praten en niet op de laatste plaatst een manier van kleden. Dat de hiphop-scene alles uit de kast haalt wanneer ze de festivalweides betreden bleek maar weer op Splash!

Snipes merchandise

Kledingmerk en -warenhuis Snipes is de hoofdsponsor van Splash 2019, dat zie je in alles terug. Van het enorme Snipes-logo op een van de kranen en de Snipes Main Stage tot de merchandise waar de bezoekers zich in hullen. Met zo’n sponsor blijft het natuurlijk niet bij een simpel shirt. Waarom zou je geen Snipes mondkapje nemen? Hartstikke handig voor tijdens de droge festival.

Foto: Ruben den Boer

Goud, goud en nog eens goud

Een goud weekend beleven werd door sommige bezoekers wel erg letterlijk genomen. bijvoorbeeld door Philipine, die zelf ook foto’s aan het maken was. Een gouden bucket hat, een goud shirt, een gouden broek en ja, zelfs gouden sneakers. Het enige wat ontbrak was de gouden ketting, ironisch genoeg.

Foto: Sophie Roggeband

Met de neon-golf mee

Neon is één van de festivaltrends dit jaar, ook onder de bezoekers van Splash!. Niemand zag er echter zo goed uit in flitsende kleuren als Gianni Mae, de opener van de vrijdag. In haar knallende oranje en gele outfit was ze moeilijk over het hoofd te zien terwijl ze het terrein aan het verkennen was.

Foto: Sophie Roggeband

Show your colors

Wie denkt dat hiphop en LGBT-rechten niet samengaan, heeft duidelijk nog nooit een show van Nura gezien. De Duitse rapster zweept het publiek op met haar regenboog vlechten, krachtige statements en kleurrijke confetti. Niet zo gek dus dat we na haar show meerdere regenboogvlaggen zien, die de rest van de dag uitstekend dienst doen als mode-accessoire.

Foto: Sophie Roggeband

Middle fingers up

“Middel fingers up, put ’em up!”, we hebben het vaak genoeg gehoord tijdens de optredens op Splash!. Niet zo gek dus dat wij er ook een te zien krijgen op zoek naar vette outfits. Hoe dan ook: met een bucket hat, heuptasje, wijde broekspijpen en opvallende bril kan deze dame bijna alle hokjes afvinken.

Foto: Ruben den Boer

Berlijnse vintage

Ferropolis, wat vroeger een openluchtmijn was, is misschien wel een van de meest vintage festivallocaties van Europa. Combineer dat met de Berlijnse vintage-scene en het levert geweldige outfits op. Bretels, arbeiderspet, Dr. Martens: nergens staat het beter dan hier.

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op DGTL of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

Foto: Sophie Roggeband

Kleurrijke broeken en haren

Gekleurd haar is uiteraard alles behalve zeldzaam onder rappers. Op de bühne van Splash lieten o.a. Rich the Kid, Nura, Trippie Redd en Juice WRLD hun kleurrijke kapsels zien. Ook tussen de bezoekers zijn gekleurde haren populair. En bij zo’n opvallend kapsel past natuurlijk geen saaie broek, die mag dan ook best knallen.

Foto: Ruben den Boer

Bell bottom Belles

Deze meiden waren zeker niet de eerste die we met bell bottoms (broeken met wijde pijpen) zagen lopen, maar ze waren wel het meest opvallend. Wit, groen met strepen of zelfs in tie-dye kleuren: het kan allemaal op Splash!. Sommige gaan zelfs voor een complete look inclusief bijpassende top, dat is nog eens toewijding.

Foto: Sophie Roggeband

Hiphop X Country

De invloed van Lil’ Nas X (hij van Old Town Road) is niet te ontkennen. Opeens komen hiphop en country in harmonie samen, wie had dat gedacht? De gevolgen zijn niet alleen te horen in de muziek, maar zien we op Splash! ook terug in de kledingstijl. Of deze jongen zich daardoor heeft laten inspireren is echter nog maar de vraag: “Ik houd niet eens van hiphop en heb geen hiphop-kleding. Dus ik dacht, ik doe m’n cowboylaarzen wel aan.”

Foto: Sophie Roggeband

Wat vond jij van Splash! 2019?

Heb jij ook je ogen ook uitgekeken op Splash! 2019? Dan horen we graag jouw mening. Wat vond je van de line-up, het eten, de logistiek, de sfeer en meer? Laat het snel weten in het festivalrapport van Splash! 2019. 

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”splash”]

Splash! 2019

Foto: Sophie Roggeband

Splash! is één van de grootste hip hop festivals van Europa. Op het Ferropolis terrein (bekend van o.a. Melt) komen elk jaar duizenden bezoekers samen om te genieten van de beste Duitse en internationale hip hop acts. Dit jaar werd het festival geteisterd door afzeggingen van o.a. A$ap Rocky en Chance the Rapper. Met Skepta, Brockhampton, Suicide Boys, Action Bronson en Future op de poster mocht er echter niet geklaagd worden en beleefde het festival een geweldige 22ste editie.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!