Terugblik op Bospop 2019: kinderen vs. ouders, wie heeft de betere muzieksmaak?

Photo: Ian Geerts / Festileaks

Bospop is een familiefestival, dus niet gek dat er ook veel kinderen te vinden zijn. Maar wie heeft eigenlijk de betere muzieksmaak? De kinderen of de ouders?

Het is niet zeldzaam dat kinderen de muzieksmaak van hun ouders overnemen. Dat betekent ook dat families samen naar festivals (kunnen) gaan, zoals Bospop 2019. Maar gaan ze ook voor dezelfde artiesten naar deze festivals? Wij vroegen het ouders en hun kinderen en konden het niet laten om daar een wedstrijd van te maken. Een wedstrijd waar jij telkens de winnaar bepaalt. Moge de beste winnen.

Kind Ramou vs. vader Frank

Ramou (links, met mooie Festileaks sticker) is samen met zijn vader Frank op Bospop 2019 te vinden. Ramou kwam vooral voor The Doors Alive en John Fogerty, maar na de show van de coverband van The Doors staan zij bovenaan. “Een simpele bezetting en dan zo’n episch geluid produceren. Het ging zo los, vooral die keyboardspeler stal de show”. Frank daarentegen komt hier voor Joe Jackson. “Ik heb hem leren kennen tijdens mijn studentenperiode. De laatste tijd ben ik zijn liedjes weer aan het luisteren. Het is vrolijke, heerlijke en lekkere muziek”.

en wie wint, de ouder of het kind?

View Results

Loading ... Loading ...

Kind Elke vs. moeder Helmie

Op het terrein spraken we een droevige Elke (21). Haar favoriete act Sting heeft 10 minuten geleden gecanceld. “Echt zulke leuke muziek, mijn lievelingsnummer is ‘Every Little Thing She Does Is Magic’. Jammer dat hij niet meer komt”. Naast Elke staat haar vader, oom en ook moeder Helmie op de foto hierboven. Helmie, 30 jaar ouder, komt naast Sting, ook voor Foreigner “Dat zijn gewoon goede nummers, geen speld tussen te krijgen”.

en wie wint, de ouder of het kind?

View Results

Loading ... Loading ...

Kind Joey vs. moeder Vivian

Al van jongs af aan hoort hij de accordeon door het huis galmen: Joey, 20 jaar, is fan van Rowwen Hèze. ”Ik vind het vooral mooi hoe een Limburgse band op zo’n Limburgs festival speelt en iedereen meezingt”. Joey is samen met zijn moeder, vader en zijn broertje op Bospop. Moeder Vivian (51) komt voor The Specials. ”Vroeger was ik half punk en half new wave. Voor mij is het een jeugdsentiment, ik ga alles meezingen”.

en wie wint, de ouder of het kind?

View Results

Loading ... Loading ...

Kind Sam vs. moeder Rikie

Even verderop op het veld staat een groep van ongeveer 16 man. Allemaal ouders met hun jonge kinderen uit Leende. In die hele grote groep vinden wij Sam en Rikie. Sam is door zijn moeder meegenomen en moet eventjes nadenken wat zijn favoriete act is dit weekend. Maar dan weet hij het: “Level 42, die nummers zijn leuk en herken ik”. Moeder Rikie komt voor Joe Jackson maar zegt stiekem: “met deze grote groep kom ik meer voor de leuke mensen en de gezelligheid”.

en wie wint, de ouder of het kind?

View Results

Loading ... Loading ...

Kind Sam vs. vader Remco

Remco en Sam (populaire naam op Bospop) zitten te wachten op de acts die later op het zondagprogramma staan. Sam, links, is zelf drummer maar zegt: “Ik vind Nile Rodgers een geweldige gitarist, dus ik kijk heel erg uit naar zijn show”. Pleister op de wond dat zijn favoriete act, na het wegvallen van Sting, de langere headlinespot heeft gekregen. Vader Remco is echt een ska liefhebber en als je ska liefhebber bent kom hier je voor The Specials. “Ik had ook graag Madness op dit festival willen zien”.

en wie wint, de ouder of het kind?

View Results

Loading ... Loading ...
Bospop Logo

Bospop 2023

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 7-9 juli 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €87.5. Combitickets vanaf €197.5. Kopen