Eigen succes zit Bon Jovi in de weg op TW Classic 2019

Photo: Norman Jean Roy

Bijna veertig jaar in het vak; knallers als ‘Living On A Prayer’, ‘It’s My Life’ en ‘Wanted Dead or Alive’ in het repertoire en meer dan 140 miljoen platen over de toonbank. TW Classic 2019 heeft met Bon Jovi met recht een legende in huis gehaald. Zo’n gig staat op voorhand garant voor een feest dat zijn weerga niet kent. Wat kan er nog misgaan, zou je denken.

Voor wie de grote John Francis Bongiovi, zoals Bon Jovi eigenlijk heet, nog nooit heeft gezien, is dit optreden er eentje die zijn geld dubbel en dwars waard is. Wereldberoemde nummers die iedereen meezingt, worden afgewisseld met songs van het nieuwe album This House Is Not For Sale, wat ook de naam van de huidige tour is. Zelfs aan de fans van de Netflix-hitserie ‘Stranger Things’ wordt gedacht. Zo wordt ‘Runaway’, bekend van het tweede seizoen van de serie, als één van de grote knallers op de setlist gepresenteerd.

Het Belgische evenement kent echter één groot probleem: er is bijna niemand te vinden die Bon Jovi nog nooit heeft gezien. Het gemiddelde publiek kent de grote man van de jaren ’80 en ’90. Hierdoor wordt de verschijning anno 2019 als vanzelf gereflecteerd aan de eerdere performances. Hoe hebben jullie het optreden ervaren? Een tip van de sluier: de meningen liegen er niet om.

De stem van ‘Jon’ Bon Jovi is niet meer wat hij geweest is

Syske ziet Bon Jovi voor het eerst in haar leven. Ze keek heel erg uit naar het optreden, maar komt tot de conclusie dat de achtergrondzangers het beter deden dan de frontman zelf. Gelukkig heeft ze de platen nog in huis.

Bekijk het van de positieve kant

Deze sushi-liefhebber maakt korte metten met iedereen die iets aan te merken heeft op de voice van Bon Jovi. Bekijk dit filmpje eens (met geluid!) en je beseft dat er nog altijd hoop is.

Meer een showman dan een zanger

Veel bezoekers zijn van mening dat Bon Jovi als zanger niet meer zo goed uit de verf komt, maar dat zijn manier van performen en publieksinteractie nog wel onovertroffen zijn. Matthias heeft zelfs het voorrecht genoten een high-five te kunnen geven!

Wat vind jij er nou eigenlijk van?

Op deze instagrampost is goed te horen hoe Bon Jovi heden ten dage zingt. Met een geheel unieke speelwijze van ‘It’s My Life’ doet de zanger het echt zoals Frank Sinatra hem heeft geleerd: op zijn manier.

Bon Jovi is een waardige headliner

View Results

Loading ... Loading ...

Was jij op TW Classic dit jaar?

Was jij op TW Classic dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”tw-classic”]

Bon Jovi

Bon Jovi

De rondom Jon Bon Jovi gevormde band zag voor het eerst het licht in 1983. De rockers timmerden sindsdien hard aan de weg en kraaiden victorie met wereldhits als ‘Livin’ On A Prayer’, ‘It’s My Life’, ‘Always’ en ‘Bed Of Roses’. Nu 35 jaar later staan de heren – in een andere samenstelling – nog steeds op de planken. Het laatste album van Bon Jovi This House Is Not For Sale verscheen in 2016. Dit jaar trad de groep op in het Goffertpark en op TW Classic.

TW Classic 2019

tw classic ingang

TW Classic is een eendaags festival en is voortgekomen uit Rock Werchter. Het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. In 2019 werd het festival gehouden op zondag 14 juli. De hoofdact voor dit jaar was Bon Jovi. Deze legende volgt onder andere Guns N’Roses, Bruce Springsteen, Robbie Williams en The Rolling Stones op. Kijk voor meer informatie op de website van TW Classic.

TW Classic Logo

TW Classic 2023

Locatie
België
Werchter, België
Datum 18 juni 2023
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel