Gitarist Bon Jovi bevestigt tour voor 2024

Photo: Norman Jean Roy

Volgend jaar kunnen we eindelijk weer een tour van Bon Jovi verwachten. En niet zomaar eentje: het wordt een wereldtournee. Dat vertelt Phil X, de gitarist van de band.

Whoo, we’re halfway there! Of we Bon Jovi ook op festivals volgend jaar gaan zien, is nog even afwachten. Maar de bevestiging van een wereldtour is in ieder geval een mooi begin. “Een hele hoop mensen hebben gevraagd naar een Bon Jovi tour,” zegt Phil X. Wanneer we die mogen verwachten? “Volgend jaar. 2024. Dat is het korte antwoord.”

De band heeft grootste plannen voor de aankomende concertenreeks. “Mij is verteld dat we overal naar toe zullen gaan. Nou ja, overal is moeilijk te zeggen. Maar een wereldtour zal plaatsvinden in 2024.” Dan hebben de mannen ook zeker wat te vieren, want de formatie Bon Jovi blaast dan veertig kaarsjes uit. Niet te verwarren met de leeftijd van leadzanger Jon Bon Jovi, die ondertussen 61 jaar oud is.

Festivals?

In 2024 zal het ook vijf jaar geleden zijn sinds het laatste optreden van de heren in de Benelux. Toen stond Bon Jovi als grootste naam op het affiche van TW Classic, in het kader van hun ‘This House is Not for Sale’ tour. Een Nederlands festivaloptreden stond toen niet in het tourschema, maar wel een eigen optreden in het Nijmeegse Goffertpark. De voorstellingen van de Amerikaanse legendes konden toen rekenen op een hoop gemixte reacties.

Of het volgend jaar weer een solospel wordt, of dat Bon Jovi zich tussen andere bands waagt op de festivalweides, is nog even afwachten. Is dit misschien een kanshebber voor een van de grote spots op Pinkpop 2024? De headliner van TW Classic 2023, Bruce Springsteen & The E-Street Band, stond een week voor het Landgraafse festival al op het Megalandterrein voor een eigen concert. Maar Bon Jovi mocht jaren terug ook Isle of Wight afsluiten, een festival waar Pinkpop vaker headliners mee deelt. Alle opties voor 2024 zijn dus nog open. Het speculeren kan ieder geval alvast gaan beginnen.