Bon Jovi naar TW Classic en Goffertpark in 2019

Photo: Norman Jean Roy

Na verschillende hints die een tour van Bon Jovi leken te onthullen is daar nu de bevestiging. De Amerikaanse rockband is volgend jaar in Europa te zien en doet daarbij ook TW Classic en het Goffertpark aan.

De bevestiging van Bon Jovi is er één waar veel fans lange tijd op gewacht hebben. Het Belgische TW Classic, dat traditiegetrouw plaats kent in het Festivalpark in Werchter, heeft de rockband gestrikt voor een optreden. John Fogerty is de supportact op het festival. In Nijmegen is Kensington de special guest.

De band rondom zanger Jon Bon Jovi was de laatste jaren niet meer te zien op Europese grond. De laatste keer dat de groep in Europa te zien was dateert alweer uit 2013. Toen gaf Bon Jovi een optreden op het Britse festival Isle of Wight. De laatste show in de Benelux vond plaats in 2010. Toen waren de mannen te bewonderen op het strand van Scheveningen.

Bon Jovi

De rondom Jon Bon Jovi gevormde band zag voor het eerst het licht in 1983. De rockers timmerden sindsdien hard aan de weg en kraaiden victorie met wereldhits als ‘Livin’ On A Prayer’, ‘It’s My Life’, ‘Always’ en ‘Bed Of Roses’. Nu 35 jaar later staan de heren – in een andere samenstelling – nog steeds op de planken. Het laatste album van Bon Jovi This House Is Not For Sale verscheen in 2016. De laatste show in Nederland vond in 2010 plaats. Toen waren bovenstaande hits hoorbaar op het strand van Scheveningen.

TW Classic 2018

TW Classic is een eendaags festival en is voortgekomen uit Rock Werchter, het wordt dan ook op hetzelfde terrein gehouden. De ‘klassieke variant van Werchter’ heeft daarentegen maar één podium. Op het programma staan doorgaans ervaren en succesvolle artiesten, aangevuld met kleinere Belgische en Nederlandse acts. In 2019 wordt het festival gehouden op zondag 14 juli. De hoofdact voor dit jaar is Bon Jovi. Zij volgen onder andere Guns N’Roses, Bruce Springsteen, Robbie Williams en The Rolling Stones op. De kaartverkoop start op vrijdag 2 november. Kijk voor meer informatie op de website van TW Classic.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam