Jongere acts op Bospop 2019. Kan dat?

708
Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Sinds twee jaar is de organisatie van Bospop bezig om het imago ‘classic rock festival’ af te bouwen. Met een extra dag met onder andere Snow Patrol, Richard Ashcroft en Kodaline zou jonger publiek naar Weert getrokken worden. Maar wat vinden de bezoekers van het Bospop 2019 hier nu van?

Bospop staat er om bekend dat ze klassieke bands programmeren. Zo stonden er in het verleden acts als Simple Minds, Joe Cocker, Iron Maiden en ZZ Top. Ook dit jaar zijn de headliners de 50 al gepasseerd. Sting, John Fogerty en Toto genieten allemaal nog van oude glorie. Toch had het niet veel gescheeld of Snow Patrol had er gestaan in plaats van Toto. Snow Patrol moest helaas cancelen. Maar wat vindt de Bospopper nou van deze verandering?

”Geen classic rock, maar classic pop”

Roger (46) is eigenaar van TIRR Music Agency en is al jaren actief op het festival in Weert. ”Bospop is niet meer het kleine bluesrock festival wat het eerst was, maar wel nog het trotse festival wat het altijd is geweest”. Roger vindt dat je moet vernieuwen, maar dat opschuiven beter is. ”Je ziet dat Bospop nu meer jaren 80 bands boekt. Ik denk dat ze zo gaan opschuiven. Enkel en alleen een moderne programmering werkt niet op Bospop”. Roger denkt over 20 jaar Muse op het festival te hebben staan. ”Deep Purple speelden vroeger ook voor 50.000 mensen, nu voor 7.000. Misschien is dat met Muse ook zo.” Op korte termijn zou dat dus Nena of Duran Duran zijn. “Geen classic rock, maar classic pop”.

”Bospop is een sociaal evenement”

“Bospop is een sociaal evenement” zegt deze vriendinnengroep uit Weert. Judith, Vera en Nicky (de linker drie) komen al jaren op hun thuisfestival. “Wat er staat maakt wat minder uit maar het moet wel passen op het festival. Een combinatie van oude en nieuwe acts past dus perfect. White Lies, Kings of Leon en Kensington mogen graag komen. ”Kensington was een paar jaar geleden echt top!”

”Gezelligheid groter door de jeugd”

Al 7 jaar lang mag Bospop genieten van de aanwezigheid van Henk. ”Je ziet de bezoekers wel veranderen. Eerst waren het alleen veertigers en vijftigers, nu zie je meer twintigers en dertigers. Ik vind dat veel bijdragen aan de gezelligheid van het festival.” Volgens Henk is het ‘Weerterfeestje’ meer regionaal geworden en mag Bospop zeker groeien en vernieuwen, zolang de cultuur en sfeer van het festival maar nooit verloren gaat. Toen we Henk vroegen wie er volgend jaar dan geboekt mocht worden lag het antwoord al paraat: Mando Diao. ”Bospop moet niet in het vaarwater van Pinkpop gaan zitten met bijvoorbeeld Armin van Buuren maar wel met Kings of Leon, Greta van Fleet en dus Mando Diao!”

“Gitaarmuziek, dat wel”

Aan vrijwilligers geen gebrek op Bospop 2019. Martie (rechts) is vrijwilliger op Bospop en samen met zijn vrienden Ronnie, Wendy en Roel, uiteraard uit Weert, komen zij hier ook al jaren. “Nieuwere muziek mag zeker wel. Gitaarmuziek dat dan weer wel”. Martie noemde bands als Muse, Placebo, Di-rect, Kensington en Rusted Root (persoonlijke tip) die de komende jaren wel langs mogen komen op Bospop”. Daarnaast een oproep van Martie: “stem hier beneden met goede cijfers op Bospop!”.

Het Festileaks Forum heeft ook een mening!

Op de zaterdag van Bospop 2019 was er ook een meeting van het Festileaks Forum. Wie kan je beter voor een mening vragen dan onze forumleden? Jos (met het Graspop t-shirt): “De tijd waaruit een artiest komt maakt niet uit, als het maar past met het publiek. Een act zoals DeWolff past op dit festival”. Ruben (rechts) over de headliner die afzei: “Ik vind het niet erg dat acts zoals Snow Patrol geboekt worden”.

Een kleine conclusie kunnen wij hier dus wel uit trekken. De bezoekers vinden de combinatie van oudere en nieuwere acts juist super leuk. De nieuwere acts moeten echter wel in het straatje passen van Bospop en de cultuur en sfeer van het festival mag nooit verloren gaan. Ze zijn met meer dan genoeg tips gekomen voor de organisatie. We gaan het zien de komende jaren!

Ben jij aanwezig op Bospop?

Ben jij op Bospop dit jaar? en hoe vind je het? Laat je stem hier achter en dan maken wij in september de balans op. Dan worden de Festileaks Festival Awards uitgereikt en worden de tofste festivals van afgelopen seizoen in het zonnetje gezet.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”bospop”]

Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.