Lyrics quiz: hoe goed ken jij de teksten van De Staat?

454
De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Niet alle leuke bands komen uit het buitenland! In tegendeel, we hebben in ons kikkerlandje heel veel parels. Zo ook De Staat. Torre Florim & Co staan op veel festivals deze zomer, maar in augustus staat hen een groot optreden te wachten. Ze mogen namelijk de vrijdag van Lowlands afsluiten. Kijk jij er ook zo naar uit? Bereid je dan zeker voor met de lyrics quiz, zo weet je zeker dat je uit volle borst mee kunt zingen.

Het was even wachten op de vervangende headliner van The Prodigy, maar we mogen in onze handjes knijpen met de heren van De Staat! We hebben ze vorig jaar ook op Lowlands mogen aanschouwen, het was toen al een groot feest. Dit jaar komen ze met een nieuwe show en een nieuw album op zak. Naast de kolkende mensenmassa tijdens ‘Witch Doctor’, kunnen we dus nog veel nieuwe en toffe dingen in de show verwachten. Overigens is er niks mis met ‘Witch Doctor’, toetsenist Rocco heeft ons zelfs verteld dat ie nooit moe wordt van dat nummer!

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’.

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakt De Staat deze zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelt onder meer op Lowlands, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Appelpop.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Alejandra Broersma
Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.