Exclusieve reünie van The Opposites op Appelsap 2019

Na vijf jaren van stilte rond Willy en Big2 is er eindelijk nieuws. De twee heren halen The Opposites voor een eenmalig optreden uit het stof. Deze exclusieve reünie vindt zaterdag 10 augustus plaats op het Amsterdamse Appelsap.

De legendarische Nederlandse rappers bergen in 2014 hun microfoons op om zich bezig te gaan houden met individuele projecten. Vijf jaar later krijgen ze de smaak toch weer te pakken en volgende maand is het dus zover: The Opposites are back!

Volgens de organisatie van Appelsap is dit een eenmalige reünie. Maar stiekem hopen op een clubtour of album kan natuurlijk altijd. Mocht je het risico niet willen nemen dan zijn er gelukkig nog kaarten te krijgen voor Appelsap 2019.

Het Amsterdamse festival wordt dit jaar naast The Opposites bewoond door acts als Lil Kleine, Maleek Berry, Flohio en RIMON. In de rubriek ‘Onderaan de poster‘ laten we je kennismaken met deze laatstgenoemde soulzangers.

The Opposites

Het Amsterdamse rapduo Willy en Big2, beter bekend als The Opposites, begon vijftien jaar geleden als duo. In de jaren die volgend hebben ze vele hits voortgebracht, waarmee ze zijn uitgegroeid tot een echte festivalact. Zo hebben de heren onder andere op Pinkpop en Lowlands gestaan. Helaas heeft het duo sinds 2013 geen gezamenlijke plaat meer uitgebracht en ook heeft het hiphopcollectief vanaf 2014 niet meer opgetreden. Volgende maand volgt echter een eenmalige reünie van The Opposites op Appelsap!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de vroegere gigs? We nemen je graag mee terug naar een show op Eurosonic Noorderslag 2014.

Appelsap 2019

Appelsap foto
Hip hop festival Appelsap X at Oosterpark, Amsterdam on August 1st, 2010.

Appelsap vindt dit jaar plaats op 10 augustus in het Flevopark te Amsterdam. Op eerdere edities van het festival stonden onder meer Mobb Deep, FS Green en Lil Wayne en De Jeugd van Tegenwoordig. Dit jaar sieren onder meer Lil Kleine en The Opposites de top van het affiche. Kaarten voor het evenement zijn te verkrijgen voor € 46,45. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de officiële website.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel