Onderaan de poster van Lowlands: RIMON

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: RIMON op Lowlands 2019!

Rimone Bahere, zoals RIMON volledig heet, heeft een lang pad afgelegd om te komen tot waar ze nu is. Op jonge leeftijd vlucht ze met haar familie uit Eritrea naar Nederland. Naarmate RIMON ouder wordt, stroomt de voorliefde voor soulmuziek steeds meer door haar aderen. Dit tot teleurstelling van haar moeder, die Rimone liever een ‘normale studie’ had zien doen. Pas in januari 2018 brengt de zangeres haar eerste single ‘Grace’ uit en niet veel later ziet ook EP BBYGIRL FOCU$ het levenslicht. As we speak kan men in heel Europa kennismaken met de prachtige stem van RIMON en in augustus staat ze dan ook op Lowlands. Nog veel eerder (morgen tussen 17.30 en 18.15 al!) passeert de ’tourtrain’ het Belgische Dour.

Wie: RIMON
Waar: Lowlands
Wanneer: 16-18 augustus (exacte datum en podium onbekend)
Wat: soul

1. De eerste single ‘Grace’

In januari 2018 laat RIMON haar eerste song horen aan de wereld. Dit nummer blijkt de opmaat te zijn tot veel meer moois in ditzelfde jaar. Maar liefst vier singles passeren de revue, maar de eerste single levert met meer dan 1 miljoen views wel het grootste bewijs van het succes van de nieuwste lady of soul.

2. Debuutplaat BBYGIRL FOCU$

Na vier eerste speldenprikjes vindt RIMON het op 8 november 2018 de hoogste tijd om haar debuutplaat uit te brengen. De EP BBYGIRL FOCU$ telt zes nummers en daarmee drukt de dame definitief haar stempel op de muziekindustrie. In deze Extended Play worden elementen uit de soul-, elektrische en danswereld gecombineerd tot een heel fraai geheel.

3. Live performance

De voice van RIMON staat als een huis. Met haar betoverende klanken droom je volledig weg in een soulwereld waar je niet meer uitkomt. Bij deze akoestische uitvoering van ‘Grace’ voor merk je pas echt waartoe de pas 21-jarige zangkunstenares in staat is. Wij kijken al heel erg uit naar de gig op Lowlands!

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel