Waarom zou je kreeft eten op Down The Rabbit Hole 2019?

DTRH Hotot
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Kreeft op een festival? Je leest het goed. Down The Rabbit Hole is het enige festival in het land, waar je kreeft kan eten. Hartstikke luxe en duur voedsel natuurlijk. Waarom zou je dan toch voor kreeft kiezen en niet voor een simpel patatje met frikandel? We spraken een kreeftetende festivalganger en een medewerker van cateraar De Visafslag erover.

Alex, 25 jaar

DTRH eten
Photo credits: Festileaks / Alejandra Broersma

We spraken eerst met de 25-jarige festivalganger Alex. Hij zegt het volgende over de kreeft: “De kreeft die ik eerder heb gegeten is met veel boter bereid; deze was in vergelijking daarmee een beetje droog, maar verder wel heel lekker en goed klaargemaakt. Het is jammer dat er geen ‘wegwerp-kreeftvork’ is, want het was nu best moeilijk om het beestje te eten. Ze hadden het gelukkig wel al deels voor mij opengemaakt. Het was verder heel fijn dat je nog friet en salade erbij kreeg. Echter, ik zou het niet nog een keer eten dit weekend: ik vind het wel een rib uit m’n lijf zo. Hier had ik ook 2 maaltijden van kunnen halen.”

Medewerker van De Visafslag

Photo credits: Festileaks / Alejandra Broersma

We waren uiteraard ook benieuwd naar de mening van cateraar De Visafslag. Een medewerker weet ons te vertellen: “We verkopen niet veel kreeft, maar het is leuk om dit in het assortiment te hebben. Al is het sowieso al lastig te bereiden en ook moeilijk vers te houden; laat staan op een festival. Ik denk dat het een unique selling point is dit soort luxevoedsel aan te bieden op Down The Rabbit Hole. We proberen het mensen aan te raden, maar merken toch dat ze ervan schrikken dat het 6 munten (omgerekend €17,40) kost. Maar dit is nou eenmaal een luxedier om te eten dus het is niet anders. We beseffen dat de kreeft alleen is weggelegd aan de fijnproever, maar dat weerhoudt ons er niet van door te gaan met het aanbieden van kreeft.

Wat vind jij van Down The Rabbit Hole 2019?

Was jij op Down The Rabbit Hole dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”down-the-rabbit-hole”]

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2015
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen