De vetste aftermovies van 2019

De beste manier om de sfeer van een festival vast te leggen is natuurlijk een aftermovie. Bijna alle festivals maken er eentje en soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van de tien tofste aftermovies van afgelopen seizoen. Waan je nog eens helemaal terug op de festivals met deze video’s!

1. Zwarte Cross

Als er iets als een paal boven water staat is het wel dat een aftermovie van Zwarte Cross nooit saai is. Dat bewees het festival ook dit jaar weer. Door een enorme dosis humor, zelfspot en fantasie is de video van het motorcross festival 5 minuten lang puur genieten. Laat je meeslepen door het één-na-laatste jaar van Tante Rikie, wanneer ze via een geavanceerde computer alles op het festival bestuurt en ziet. Als een grote Rollercoaster Tycoon wordt er een prachtig feestje gebouwd waar iedereen van mee kan genieten. In deze aftermovie is er echt niks onmogelijk!

2. Sziget

Al last van een winterdepressie? Sziget trekt je uit de put! Dankzij de onderstaande aftermovie verruil je met één klik de donkere regenwolken voor zonnestralen, muziek en feestgedruis. Voor eventjes waan je je weer op het eiland in Hongarije, en verlang je weer naar die dagen dat je puffend op zoek was naar wat schaduw. De perfecte remedie voor een festivaldip dus. Nog meer ‘medicijn’ nodig? Bezoek dan een concert van jouw favoriete festivalact van 2019!

3. Pukkelpop

https://www.youtube.com/watch?v=zwSusCp2EiI

Pukkelpop besloot het net even wat anders aan te pakken. Zo is er dit jaar geen lange video gemaakt, maar zijn er meerdere korte aftermovies die elk een ander genre behandelen. Er zijn vijf delen die naast pop (bovenstaande video) ook indie, electronisch, rock en urban uitlichten. Ieder filmpje duurt één minuut en daarmee is de hele aftermovie ongeveer net zo lang als de andere in deze lijst. Dit zorgt niet alleen voor heerlijk vertier, maar vergroot de kans dat jij je favoriete artiest voorbij ziet komen ook aanzienlijk!

4. Rock Werchter

De afgelopen editie van Rock Werchter kenmerkte zich vooral door het prachtige weer, de waterkanonnen en een fantastische line-up met onder meer Muse, The Cure en P!nk. Alle ingrediënten voor de perfecte aftermovie dus! Maar pas op: als je deze video bekijkt bestaat er een grote kans op heimwee naar de Werchterse weide, de hittegolf en zelfs de processierupsen.

5. Pinkpop

Het oudste festival mag natuurlijk niet ontbreken. Pinkpop zag dit jaar zijn Abraham en dat werd uitbundig gevierd met onder andere Fleetwoord Mac en Armin van Buuren. Maar naast de headliners vielen nog veel meer hoogtepunten te beleven. Zo maakte Ferry Bouwman, ook wel bekend als Frank Lammers, een prachtige snoekduik en werd festivaldirecteur Jan Smeets emotioneel op het podium. De aftermovie brengt al deze historische momenten op prachtige wijze in beeld.

6. Rock am Ring

Dit jaar zagen we hoe goed Rock am Ring uit zijn plaat kon gaan. Vrijwel alles wat we toen zagen, zien we ook weer terug in de aftermovie van het Duitse festival. Heel veel harde muziek, moshpits, baarden en duivelhoorntjes komen voorbij in deze vijf minuten durende terugblik. Kunnen we alweer terug?

7. EXIT Festival

Het Servische EXIT Festival is niet alleen prachtig gelegen, maar trekt elk jaar een enorm publiek. Beide aspecten zien we terug in de aftermovie van het festival. Van de Code Rood afgelopen jaar zien we dan misschien niks terug, maar de spectaculaire menigten die op schitterende wijze verlicht worden door vuurwerk en de bijzondere vorm van het festivalterrein maken de video geweldig. Met muziek erbij van verschillende artiesten krijg je meteen heimwee.

8. Firenze Rocks

Vorige week werd bekend dat Red Hot Chili Peppers in Florence te zien is. Maar ook dit jaar was het niet mis blijkt wel uit de aftermovie van het festival. Het bewijst dat een mooie oude stad ook nog eens een schitterend en modern festival kan hebben. Alle ingrediënten zijn aanwezig: het zonnetje, lachende mensen, bekende artiesten en heel veel verkoelende middelen, want Italië is best warm in de zomer.

9. Best Kept Secret

Eigenlijk doet Best Kept Secret niet aan aftermovies, maar om toch een overzicht van het festival te geven zijn er van iedere festivaldag korte filmpjes gemaakt met de hoogtepunten. Op de zondag, de laatste dag van het festival, waren dit jaar onder andere Christine and the Queens, die alle verwachtingen waarmaakte, The Raconteurs en Princes Nokia op het festival te zien. Laat de beelden je weer meenemen naar deze heerlijke dag in juni!

10. Pohoda

Pohoda Festival is het grootste festival van Slowakije en groeit ieder jaar in naam en bezoekers. Dat het er ook dit jaar weer gezellig was, wisten we al door ons bezoek, maar blijkt ook uit de aftermovie van het festival. Veel blije gezichten en feestjes gecombineerd met diverse dronebeelden en de opzwepende muziek van Lola Marsh maken deze video tot een fantastische throwback. Speciale rollen zijn toebedeeld aan Bazzookas, Donny Benét en organisator Michal Kaščák.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.