Weerbericht Zwarte Cross 2019: ‘zomers warm met kans op een onweersbui’

713
Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

Het wordt komende dagen prima festivalweer tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De maximumtemperatuur ligt dagelijks tussen 24 en 26 graden. Er is wel een keerzijde hieraan: Vooral zaterdag is de kans groot dat de zomerse warmte resulteert in enkele regen- en onweersbuien. Of deze precies over Lichtenvoorde trekken is afwachten. 

Donderdag 18 juli

⛅️ Verwachting: stapelwolken, zon en eind van de middag en in de avond kans op een bui
? Temperatuur: 25 ºC
? Aankomsttijd: eerste helft middag, want dan grote kans op droog weer
? Kledingadvies: T-shirt. korte broek, voor de zekerheid een poncho en een vest voor later op de avond
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 7
? Hooikoorts: vrij veel pollen van grassen en kruiden in de lucht
☀️ Zonkracht: 6 bij heldere hemel, wanneer het bewolkt is hooguit 3

Op de startdag van de Zwarte Cross wordt het zomers warm met 25 graden. Er zijn veel stapelwolken en vooral tweede helft van de middag en in de avond is er kans op buien. Ook in begin van de nacht blijft een bui mogelijk. Bij de buien is een klap onweer niet uitgesloten, maar noodweer wordt niet verwacht. Wie gegarandeerd droog zijn tentje wil opzetten kan het best in de eerste helft van de middag aankomen op de camping.

Vrijdag 19 juli

⛅️ Verwachting: veel wolken, soms zon en kleine kans op een bui
? Temperatuur: 24 ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt en korte broek, vest voor later op de avond
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: vrij veel pollen van grassen en kruiden in de lucht
☀️ Zonkracht: 6 bij blauwe lucht, wanneer het bewolkt is hooguit 3

Vrijdag is de kans op een bui klein. Er is veel bewolking aanwezig, maar zo nu en dan schijnt de zon tussen de wolken door. Het wordt ongeveer 24 graden en in de avond blijft het tot zonsondergang nog warm met 20-22 graden. In de nacht koelt het af naar 15 graden; een prima slaaptemperatuur!

Zaterdag 20 juli

⛅️ Verwachting: kans op regen- en onweersbuien
? Temperatuur: 26 ºC
? Aankomsttijd: in de ochtend, want dan is buienkans nog klein
? Kledingadvies: t-shirt, korte broek en poncho, na zonsondergang een vest of dunne jas
Nacht: 15ºC
? Weercijfer: 6
? Hooikoorts: vrij veel pollen van grassen en kruiden in de lucht
☀️ Zonkracht: 5-6 bij blauwe lucht, wanneer het bewolkt is hooguit 3

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Zaterdag wordt de warmste dag. De temperatuur stijgt dan naar 26 graden en het kan broeierig warm aanvoelen. In de ochtend is de kans op een bui nog klein, maar ’s middags ontstaan in het oosten van het land regen- en onweersbuien. Het is natuurlijk afwachten of er een bui precies over het festivalterrein zal trekken, maar de kans daarop is groot. In de loop van de avond verdwijnen de buien. Eerst is het zwoel, maar eind van de avond daalt de temperatuur naar 17 graden en kan het prettig zijn om een vest aan te trekken. 

Zondag 21 juli

⛅️ Verwachting: overwegend droog en zo nu en dan zon
? Temperatuur: 24 ºC
? Aankomsttijd: maakt niet uit
? Kledingadvies: t-shirt en korte broek, vest of jas voor in de late avond
Nacht: 13 ºC
? Weercijfer: 8
? Hooikoorts: vrij veel pollen van grassen en kruiden in de lucht
☀️ Zonkracht: 6 bij blauwe lucht, wanneer het bewolkt is hooguit 3

De slotdag van de Zwarte Cross verloopt overwegend droog. Er zijn veel stapelwolken, die heel misschien nog uitgroeien tot een buitje. Tussen de wolken door laat de zon zich zo nu en dan zien. De kans op zonnige perioden is duidelijk groter dan op zaterdag. Met 24 graden is het aangenaam festivalweer. In de avond breekt de zon goed door en koelt het af naar een graad of 17. In de nacht daalt de temperatuur verder naar 13 graden. 

Maandag 22 juli

Wie maandagochtend zijn tent afbreekt zal merken dat het snel opwarmt. Eind van de ochtend is het waarschijnlijk al 25 graden en in de middag wordt het 29 graden. Mogelijk volgt een serie tropische dagen. Deze tropische hitte blijft de Zwarte Cross bespaard. 

Voor meer informatie over het weer in Lichtenvoorde bekijk je de weersverwachting van Weeronline

Ben jij op de Zwarte Cross aanwezig dit jaar?

Ben jij op de Zwarte Cross dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”zwarte-cross”]

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Beluister uiteraard onze Spotify-playlist van Zwarte Cross om alvast helemaal in de stemming te komen voor het festival!

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.