Advertisement

Terugblik: De 10 mooiste wagens van de Krang-klasse op de Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Vorig introduceerde Zwarte Cross de Krang-klasse. Een nieuwste discipline in de cross waar het allemaal nog veel gekker mag. Binnenstebuiten, achterstevoren, op de kop, ondersteboven, alles komt voorbij. Dit waren de 10 mooiste wagens van 2019.

De creativiteit van de deelnemers is de afgelopen tijd aardig op de proef gesteld en het is wel duidelijk te zien dat er veel werk in de prachtige creaties is gestoken. Wagens in Zwarte Cross kleuren komen voorbij en ook de Nozem- en Harder-referenties ontbreken hier niet op de baan. Sommige wagens zijn rijdende plantenbakken geworden en aan mooie quotes geen gebrek. Zo gaven ‘De Rijdende Rukkers’ ons de wijsheid “Het gras bij de buren is groener, maar ook zij moeten het maaien” mee. Achterwaarts gas!

1. Drop of d’r onder

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

‘Waarom zou je met één auto de baan op gaan, als je er ook met twee op kunt?’ moeten deze mensen gedacht hebben. Met de Engelse drop afbeelding en de tekst ‘Drop of d’r onder’ scheurt deze wagen vrolijk door de modder.

2. Siamese motor

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Sommige wagens rijden gewoon rechtdoor, anderen achteruit, maar deze motor doet het gewoon allebei. Say whut?

3. Huisje op Wielen

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Deze compleet ingerichte woning op wielen inclusief toiletpot racet over de crossbaan. Ergens halverwege de baan stapt er nog een viertal huisgenoten in, klaar voor het huisfeestje van het jaar.

4. ONDERzeeër

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Niet binnenstebuiten, wel ondersteboven. Tweemaal, want deze onderzeeër spartelt als een walvis op het droge. Hij heeft ook nog twee poppen bovenin die het joelende publiek recht in de ogen aankijken en een koninklijke wuif nageven.

5. Tiet zat

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Je gelooft je ogen niet, want waar de meeste deelnemers uit deze klasse in een auto rijden trekt deze deelnemer het nog een stapje verder. De vrachtwagen is in stukken gehakt en gaat nu zijwaarts de baan op.

6. Auto’s op elkaar

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

We zijn er helemaal ondersteboven van. Enough said.

7. Bassie en Adriaan

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Dag vriendjes, dag vriendinnetjes. Jahoor, daar gaan Bassie en Adriaan achterstevoren het parcours over.

8. Keer dat schaap om

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Hoeveel jaren er ook verstrijken, de Zwarte Cross zal haar boerenidentiteit nooit helemaal verliezen, net als haar bezoekers. En dat blijkt ook maar weer in de Krang-klasse. Een schaap op zijn rug is in het normale leven uiterst bedroevend nieuws, maar hier op de crossbaan is het vooral spektakel.

9. Binnenstebuiten

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Je auto binnenstebuiten keren kun je ook iets te letterlijk nemen.

10. De takelwagen

Zwarte Cross
Photo: Irene Schelwald / Festileaks

Gelukkig is de cross goed voorzien van de benodigde sleepapperatuur, mochten zich wat mechanische problemen voordoen. Dus ook in de Krang-klasse mag er gesleept worden. En dat bleek hier wel nodig te zijn…

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen