6 voordelen aan de locatie van Into The Grave

Into The Grave 2019
Photo: Jesse Boeijenga / Festileaks

Festivals in en rondom Leeuwarden zij niet onomstreden. Natuurlijk begrijpelijk met het geluid dat van een festival afkomt. Maar er hangen ook voordelen aan vast. Wij waren op Into The Grave 2019 en hebben daar festivalgangers gesproken over de voordelen van festivals middenin de stad te hebben.

1. Een gratis festivaldag

Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Into The Grave is in 2019 uitgegroeid naar drie dagen. En hoe kan je beter de omwonenden bedanken dan met een festivaldag. De zondag, met headliner Opeth, kan gratis bezocht worden. Daarnaast waren alle spandoeken op de barricade zaterdag weggehaald door de harde wind, en kon de Hardcore Stage perfect gevolgd worden op het nabijgelegen park. Kan je ondanks het betegelde festivalterrein toch nog op het gras liggen genieten.

2. Afterparty bij lokale kroegen

Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Nu is de geluids curfew met Into The Grave goed afgesproken met de gemeente en eindigt elke festivaldag voor middernacht. Vergeleken andere festivals lijkt dit vroeg te zijn. Echter sta je binnen enkele meters in een kroeg in hartje Leeuwarden. Afterpartyen in poppodium De Neeushoorn of live bandjes checken in café Scooters of Mukkes. Of gewoon gezellig één van de andere uitgaansgelegenheden in.

3. Shoppen en een vissie scoren

Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Robbert en Mark, welke wij op het campingterrein tegenkwamen, konden de punten in deze lijst allemaal bevestigen. ‘Een stad maakt het wel makkelijk om een goede afterparty te vinden. Daarnaast kan je ook shoppen, inkopen doen en heel makkelijk een ‘vissie’ scoren’. Op de weg van de camping naar het festivalterrein staat er inderdaad een goede viskraam strategisch gestationeerd. Heerlijke verse vis uit de Noordzee.

4. Een mooi stuk historie

Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Into The Grave heet zo aangezien het letterlijk op een oude begraafplaats plaats vindt. De oude graven zijn gekenmerkt als grote stenen met nummers erop. Een aparte, maar wellicht toepasselijke, plek om los te gaan op de beste heavy metal tunes. Daarnaast staat naast het festivalterrein de scheve toren van Nederland, de Oldehove. Het mooie verhaal, hoe die scheef is komen te staan, is te lezen op de festivalwebsite.

5. Vervoer en parkeren

Into The Grave

Het festivalterrein van Into The Grave ligt op 15 minuten lopen van het centraal station in Leeuwarden. Daarnaast ligt er een parkeerplaats onder het festivalterrein, ik herhaal, onder het festivalterrein. Daarvoor moet je echter wel betalen. De parkeerplaats naast de camping is wél gratis. Dat komt doordat het een parkeerplaats van de hoge school campus betreft, en die zijn uiteraard vrij in de zomervakantie.

6. De kinderboerderij

Wat ons persoonlijk overhaalt om misschien altijd festivals in de stad Leeuwarden te houden zijn de sanitaire voorzieningen op de camping. De douches en wasbakken zijn namelijk te vinden op een kinderboerderij. Met uitzicht op ezels, konijnen en kippen sta jij je tanden te poetsen. Daarnaast kan je op die kinderboerderij ook je ontbijt kopen. Er is geen betere start van je festivaldag voor te stellen.

Ben jij aanwezig op Into The Grave 2019?

Ben jij naast Anthrax en Powerwolf ook aanwezig op Into The Grave 2019? Laat weten hoe je het vindt door punten te geven hieronder. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”into-the-grave”]

Into The Grave Logo

Into The Grave 2024

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 7-9 juni 2024
Tickets Kopen