Into The Grave 2019 presenteert Opeth voor eerste driedaagse editie

1012

Het Friese Into The Grave festival presenteert Opeth voor de aankomende editie. Opeth krijgt de eer om begin augustus de eerste driedaagse editie van het festival af te sluiten.

Goed nieuws van de Into The Grave organisatie. Het Leeuwardense festival duurt voor het eerst drie dagen in plaats van twee. De Zweedse progressieve-metalband Opeth mag de eerste zondag in de geschiedenis van het festival afsluiten.

De nieuwe zondag van het festival is ook nog eens gratis te bezoeken. Maar let wel op: bezoekers met een dagkaart of combiticket krijgen voorrang op gratis bezoekers.

Opeth is niet de eerste naam voor het Friese festival. Zo werd eerder al de komst van onder andere Powerwolf en Anthrax bekendgemaakt.

Ook maakte de organisatie eerder al bekend een extra podium aan het terrein toe te voegen.

Opeth

Opeth is een progressieve-metalband uit Stockholm, Zweden. De band is al sinds 1990 actief en heeft in die tijd zestien albums uitgebracht. Het laatste studio album Sorceress kwam in 2016 uit.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Je kunt Opeth kennen van nummers als ‘Windowpane’, ‘Eternal Rains Will Come’ en ‘In My Time of Need’. Met deze songs is de band uitgegroeid tot een graag gezien gast op de metal-festivalweides. Zo stond de band in 2018 nog op onder andere Fortarock en Download Paris.

Into The Grave 2019

Foto: Humphrey Paap

Metalfestival Into The Grave vindt in 2019 voor de negende keer plaats in hartje Leeuwarden. Het speelt zich voor het eerst af op 9, 10 en 11 augustus. De naam van het festival verwijst naar de locatie van het terrein. Het Oldehoofsterkerkhof was, zoals de naam al verklapt, voorheen een kerkhof. Vanaf de editie in 2019 maakt de organisatie gebruik van liefst twee podia.

Dit jaar verzorgen namen als Powerwolf, Anthrax, Testament en Queensrÿch een optreden op Into The Grave. In 2018 prijkten Gojira, Behemoth en Children Of Bodom bovenaan het affiche.

Voor meer informatie over het festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de website van het festival. De weekendkaarten gaan over de toonbank voor € 58,50, terwijl dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag respectievelijk € 33,50 en € 43,50 kosten.

Vreet alles wat met muziek te maken heeft en verzamelt platen. Rock Werchter was in 2013 mijn eerste festival, maar ook Lowlands en Down The Rabbit Hole behoren inmiddels tot mijn favorieten.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.