Into The Grave 2019 bevestigt Dog Eat Dog en meer

Foto: Humphrey Paap

De organisatie van Into The Grave 2019 maakt de line-up voor de hardcore stage bekend. Onder meer Dog Eat Dog gaat op dat podium spelen.

Naast Dog Eat Dog zijn ook Official Sworn Enemy en No Turning Back aan de line-up toegevoegd. Eerder werd Sick Of It All al aangekondigd. Check de officiële bevestiging hieronder:

Het festival is dit jaar voor het eerst drie dagen lang. Er wordt daarnaast voor het eerst een tweede podium in gebruik genomen. Eerder werden onder meer Opeth en Powerwolf aangekondigd voor het metalfestival.

Dog Eat Dog

Dog Eat Dog is een Amerikaanse band afkomstig uit Bergen County in New Jersey. Midden jaren 90 raakten ze bekend met singles als “No Fronts”, “Who’s the King” en “Rocky”, in een kenmerkende mix van punkrock, hiphop en metal. Hun laatste album heet Walk with Me en dateert alweer uit 2006.

Into The Grave 2019

Metalfestival Into The Grave vindt in 2019 voor de negende keer plaats in hartje Leeuwarden. Het speelt zich af op 9, 10 en 11 augustus. De naam van het festival verwijst naar de locatie van het terrein. Het Oldehoofsterkerkhof was, zoals de naam al verklapt, voorheen een kerkhof. Vanaf de editie in 2019 maakt de organisatie gebruik van liefst twee podia.

Dit jaar verzorgen acts als Powerwolf, Anthrax, Queensrÿche en Opeth een optreden op Into The Grave. In 2018 prijkten Gojira, Behemoth en Children Of Bodom bovenaan het affiche.

Voor meer informatie over het festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de website van het festival. De weekendkaarten gaan over de toonbank voor € 58,50, terwijl dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag respectievelijk € 33,50 en € 43,50 kosten. De zondag is gratis toegankelijk, maar vol = vol.