Dit zijn de meest opvallende partytenten van Lowlands 2019

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Je tentje fatsoenlijk opzetten, is geen hogere wiskunde. Wat echter wel de nodige lof verdient: het zo schitterend, opvallend of sfeervol mogelijk inrichten van je partytent. Laat Lowlands nu net het Walhalla zijn voor dit soort taferelen, waarbij wij de meest opvallende stalletjes voor je op een rijtje zetten.

Wanneer je Lowlands een skyline zou moeten toekennen, staan de schoorstenen centraal. Toch? Fout, sukkel! Het bos aan partytenten wat zich dit jaar op de camping ontpopt, slaat zelfs je natste dromen uit het veld. Niet alleen zijn het er teveel om fysiek waar te nemen, maar de meerderheid van de bezoekers scoort de nodige libido-punten door aan de haal te gaan met prachtige versiering. Wij zochten uit wat de verhalen hierachter zijn.

Rood Ka(m)pje

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Bovenstaand tentenkamp weet niet alleen uit te pakken met de versiering, maar scoort ook bonuspunten voor de opvallende tent an sich. “We zijn met een groep van tien, waarvan de helft met elkaar samen heeft gewoond. Alles stond toen al in het teken om compleet naar de klote te gaan, wat nu dus ook op Lowlands het geval is.” Net buiten het frame staat ook nog een opblaaszwembad. “Deze diende als koelkast voor al het bier, totdat voorbijgangers dachten dat dit synoniem stond voor ‘open bar’. Dit is natuurlijk geen probleem als je er lekker bij komt zitten. Iedereen is welkom!”

WB 24 2/3

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Een tentenkamp met de capaciteit voor twintig zie je niet heel vaak. Ben je toch alpha genoeg om donderdag zo’n luxeplek te bemachtigen, dan heet je tentenkamp waarschijnlijk ‘WB 24 2/3’. Gerucht gaat dat wanneer je op station Lelystad tegen de muur aan rent, je hier terecht komt. “We hebben eigenlijk gewoon alles gesjouwd. Confetti kanonnen, meters aan afzetlint en deze 1,80 meter eenhoorn – logischerwijs bekroond tot Joost.”

Het naamloze vennootschap

Low 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Voor wie uit Nieuwveen en omstreken komt, zijn dit bekende koppies – en met recht en reden. De gezelligheid spat er namelijk af. Over de speakers worden Volendamse krakers moeiteloos gemixt met het Russische Neuromonakh Feofan, die hier gisteren op Lowlands op de bühne stonden. “We slapen met z’n vijftienen in de tent, eten ’s ochtends zelfgemaakte hamburgers en pannenkoeken en hebben een zelfgemaakte koelbox bij met twaalf zakken ijs.” Middenin het gesprek wordt dan ook een biertje aangeboden, die na ruim 50 uur nog steeds ijskoud is.

Anti Bad Vibe Shield

Lowlands 2019
Photo: Kylian van Vaalen / Festileaks

Of het nu komt doordat de plaatsing aan het pad, of de positieve kreten die je om de oren krijgt. “KEEP IT GREEN, KEEP IT CLEAN” en “ik zou wel als een vega-roofvogel willen reïncarneren,” om maar wat voorbeelden te noemen. Bij Anti Bad Vibe Shield word je onopgemerkt meegezogen in een storming van positiviteit. “We zijn een behoorlijk bij elkaar geraapt zooitje. We zijn met meer, maar sowieso één van ons ligt nog in de tent te escaleren.” Het gaat zelfs zover dat wanneer je met droge lippen aan komt zetten, je een potje vaseline in je handen krijgt geduwd, waar je gewoon je vinger in mag dippen. Over samenhorigheid op Lowlands gesproken.

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2021

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 20-22 augustus 2021
Tickets Niet meer beschikbaar.