Glastonbury 2020 bevestigt Wolf Alice als eerste naam

Glastonbury
Photo: Kris Williams

Oprichter Michael Eavis verklapt vandaag dat Wolf Alice te zien is op Glastonbury 2020. Dit is hiermee de eerste act die bevestigd is voor het festival.

Het is inmiddels alweer 2 maanden geleden dat Glastonbury 2019 plaatsvond. Dat betekent dat we weer volop kunnen speculeren over de headliners voor volgend jaar. In een interview met Bristolpost vertelt Michael Eavis wat hij van afgelopen jaar vond en verklapt hij dat Wolf Alice aankomend jaar op het affiche staat. Verder wil hij helaas nog niks zeggen over de headliners voor volgend jaar.

Wel zijn er veel geruchten over aankomend festivalseizoen, check hiervoor ons geruchtenoverzicht waarin de mogelijke headliners voor volgend jaar besproken worden.

Wolf Alice

Photo: Laura Allard Fleischl

Wolf Alice is een alternatieve rockband afkomstig uit Engeland. De band begint in 2010 als akoestisch duo maar groeit al snel uit naar een vierkoppige powerband. Het viertal had in 2018 een druk festivalseizoen. Zo waren ze te bewonderen op Best Kept Secret, Rock Werchter en Sziget. Glastonbury is voor Wolf Alice ook de eerste bekendmaking voor 2020.

Glastonbury 2020

Glastonbury 2014

Veel over Glastonbury 2020 is er nog niet bekend. Wel zijn er al een aantal geruchten. Onder andere Fleetwood Mac en Paul McCartney zouden kanshebbers kunnen zijn. Aankomend jaar viert het festival haar 50ste verjaardag. De verwachtingen zijn daarom erg hooggespannen.

Glastonbury 2019 vond plaats van 26 tot en met 30 juni. Voor elke editie weet het Britse festival weer de grootste namen te strikken. Dit jaar stonden onder meer Stormzy, Kylie MinogueJanelle MonáeThe Cure en The Killers op het festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.