Fleetwood Mac hint naar optreden op Glastonbury 2020

Fleetwood Mac 2018

Heb je de shows van Fleetwood Mac op Pinkpop en Werchter Boutique gemist? Treur dan niet langer, de band heeft tijdens een show op Wembley verklapt dat er ook in 2020 shows op de planning staan.

Fleetwood Mac gaf gisteren een optreden in het Britse stadion. Dat de groep ook volgend jaar een show verzorgt in Engeland werd al snel duidelijk. Volgens NME gaf de legendarische band gedurende de set van gisteren meerdere hints die op een gig op Glastonbury 2020 lijken te duiden.

Glastonbury viert in 2020 het 50-jarige jubileum. Naast Fleetwood Mac bestaan er ook geruchten over de komst van Paul McCartney. Voor het zover is, vindt het festival eerst dit jaar nog plaats. Deze editie is volgende week al met optredens van onder meer The Cure, The Killers en Tame Impala. Net als voorgaande jaren, was ook deze keer het festival binnen enkele minuten uitverkocht.

Een ruime week geleden was Fleetwood Mac nog in Landgraaf te zien. Hierop kwamen veel positieve reacties van jullie. Mocht de band volgend jaar inderdaad op Glastonbury spelen, is een nieuwe Europese tournee goed mogelijk.

Fleetwood Mac

fleetwood mac
Foto: Herbert Worthington

De Brits-Amerikaanse band Fleetwood Mac wordt in 1967 opgericht door Peter Green. De band maakte toen voornamelijk bluesmuziek. Door wisselende samenstellingen van de band verandert deze stijl langzaam maar zeker in popmuziek. In 1977 brengt de band het legendarische album Rumours uit, volgens velen het beste album ooit gemaakt. Rumours verteld een intrigerend verhaal over de relaties en het drugsgebruik binnen de band.

In 2014 voegt zangeres Christine McVie zich weer bij de band voor de ‘On with the show’-tour. Hiermee was de de bezetting voor het eerst sinds 20 jaar weer gelijk aan dat van de Rumours-periode. Hier kwam echter snel weer een einde aan toen Lindsey Buckingham de band in april van dit jaar weer verliet.

Wil je ontdekken welke acts dit jaar op de bühne staan? Luister dan naar onze Spotify-playlist.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam