Festivalconcert: toch nog genieten van The Chemical Brothers

Het zijn sombere dagen voor festivalliefhebbers. Net toen het begin van een nieuw festivalseizoen in zicht kwam, werd het ruw uit onze handen getrokken door het coronavirusMaar niet getreurd! Bij Festileaks schotelen we je komende tijd de beste festivalconcerten voor. Zo kun je toch nog genieten van je favoriete artiesten. Vandaag op het digitale mainstage: The Chemical Brothers!

Voor de fans van de twee Britten glinstert er nog hoop aan de horizon. Terwijl er links en rechts de eerste festivals worden afgelast uit voorzorg voor het coronavirus, lijkt Lowlands nog ver weg. De kans dat Tom Rowlands en Ed Simons dit jaar toch nog op de Nederlandse festivalweide te zien zijn is dan ook nog aanwezig. Maar er zijn nog altijd risico’s, want de eerste tourdata zijn in Groot-Brittannië en Spanje, en beide landen zijn op dit moment in lockdown. Mochten er veel shows uitvallen, bestaat de mogelijkheid dat The Chemical Brothers hun hele tour dit jaar verplaatst naar volgend jaar.

The Chemical Brothers op Glastonbury 2019

https://www.youtube.com/watch?v=Ry26QNi9f0o

Maar laten we ons daar nu nog niet te druk over maken. Want het kan nog alle kanten op, en mocht het wel door gaan staat de bezoekers van Lowlands een denderende show te wachten. Dat bewezen de mannen al wel met hun show op Glastonbury vorig jaar. Met overdonderende visuals en deuntjes waar je niet stil op kan blijven staan zetten ze het festival in vuur en flam. Van het opgewekte ‘Go’ tot aan uitsmijter ‘Block Rockin Beats’. Je hoeft niet lang naar deze show te kijken om te begrijpen waarom het duo twee Grammy’s in de wacht sleepten dit jaar.

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers timmeren al vanaf 1991 aan de muzikale weg. Met hits als ‘Galvanize’ en ‘Hey Boy, Hey Girl’ zetten ze al jaren iedere festivalweide in vuur en vlam. Zo hebben Pinkpop en Lowlands de succesvolle danceformatie meerdere keren geprogrammeerd. In 2020 staan de heren (hopelijk) op Sónar en Lowlands.

In april van 2019 brachten ze hun meest recente werk uit. Het album No Geography werd door grote muziekplatforms als Pitchfork en NME zeer positief onthaald. Met het nummer ‘Got To Keep On’ van dit album scoorden de heren zelfs weer een bescheiden hitje.