Pinkpop bezig met Neil Young voor 2020 en los concert Rammstein

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Pinkpop hoopt nog steeds op de komst van Neil Young. Dat hoorde Dennis, lid van ons Festivalforum, Jan Smeets vertellen tijdens een lezing. Het festival probeert volgens Smeets de Amerikaan op het affiche van Pinkpop 2020 te krijgen.

De komst van Neil Young staat al langer op het wensenlijstje van het Limburgse festival. Zo was Pinkpop in gesprek met de act voor de komende editie en wilde het zelfs een vierde dag rondom Young plannen. Jammer genoeg komt de zanger pas later in het jaar naar Europa. Wel staat Neil Young in juli in de Ziggo Dome en het Sportpaleis.

Het nieuws rondom Neil Young was niet het enige dat Jan Smeets onthulde tijdens de lezing ’50 Jaar Pinkpop’. Zo sprak de festivaldirecteur ook over het aantal verkochte kaarten. Daarnaast vertelde Smeets volgens Dennis dat het festival bezig is met het plannen van een los concert van Rammstein.

Ondanks dat Rammstein dit jaar in De Kuip en het Koning Boudewijnstadion staat, blijft de kans op meer Nederlandse en Belgische shows groot. De tour rondom het nieuwe album van de band zou namelijk niet minder dan drie jaar duren.

Dennis hoorde dat het losse concert van Rammstein plaats moet vinden op het festivalterrein Megaland. Festivaldirecteur Jan Smeets gaf aan dat de organisatie van Pinkpop vergunningen heeft voor twaalf evenementen op het terrein, aldus het forumlid.

Neil Young

Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij heeft in verschillende bands gezeten, namelijk Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Vanaf 1968 begon hij een succesvolle solocarrière. De Rock & Roll Hall Of Fame-website beschrijft hem als ‘one of rock and roll’s greatest songwriters and performers’. Het meest recente album Songs for Judy kwam in oktober 2018 uit.

Er staan inmiddels meerdere shows in 2019 gepland voor Neil Young, vaak samen met Bob Dylan. De legendarische muzikant speelde in 2016 voor het laatst op Nederlands grondgebied, toen werd de Ziggo Dome ook al aangedaan. Op 10 juli keert Young terug naar het Amsterdamse podium.

Festivals zijn voor de oude rot echter ook nog steeds mogelijk. Zo staat de zanger in 2019 op het Amerikaanse Bottlerock. Er was ook sprake van een Engelse festival boeking voor de zanger, maar dit ging echter niet door.

Rammstein

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert. Inmiddels is bekend dat 17 mei de nieuwe plaat Rammstein uitkomt.

Ondanks het gegeven dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en spelen iedere festivalweide plat. De groep pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download. Dit jaar doet de band een Europese stadiontour, met onder meer Rotterdam (25 juni) op het programma.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen

Over de auteur ✍️

Job Wierikx

Hallo! Ik ben Job en ik kom uit het pittoreske Oud Gastel in Brabant. Festivals zijn mijn grootste hobby, ik ben iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Sziget is mijn favoriete festival en mijn favoriete bands zijn Foo Fighters, Muse, Editors en U2. Daarnaast hou ik ook heel erg van techno!

Meer van Job