5 dingen die we verwachten van Florence + The Machine op Sziget 2019

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

Eén ginger is niet genoeg op Sziget: tijd dus om de tweede en haar band in de spotlight te zetten. De show van Florence + The Machine zit er namelijk aan te komen. Nodig tijd dus voor een tipje van de sluier, met alles wat wij verwachten van deze daverende headline show.

1. De definitie van ‘betoverend’

https://www.youtube.com/watch?v=liBYqroB9Kc

Het is misschien niet de definitie die je treft in de Dikke Van Dale, maar wel die op de Main Stage van je favoriete festival. Wanneer je de setlist onder de loep neemt, zie je dat je de ene na de andere climax naar je hoofd geslingerd krijgt. Knallers als ‘Hunger’, ‘You’ve Got The Love’ en ‘Dog Days Are Over’ vind je gespreid over de speellijst, waardoor van begin tot eind volop staat weg te kwijnen. Kort gezegd, Florence + The Machine in topvorm!

2. Eigenzinnige verhalen van Florence

Zelfs na het zien van 88 Florence + The Machine shows, sta je nog versteld over de verhalen van Florence Welch. Op het podium voelt de zangeres zich zichtbaar op haar gemak, waardoor ze geregeld de neiging heeft alles over haar dag met je te delen. De ene keer gaat het over haar beste ervaring met een croissantje, erna over de schaafwond die ze opliep voorafgaand aan de show op Rock Werchter. Natuurlijk is het wel iets waarvan je moet houden, maar de nederigheid waarmee ze het brengt en de luchtigheid die het schept, vind je nergens anders.

3. Een band, die alle anderen overbodig maakt

https://www.instagram.com/p/Bqe5NyElsUJ/

Bij Florence + The Machine denk je natuurlijk gelijk aan de eerdere genoemde frontvrouw. Hierdoor zou je bijna vergeten dat er een band achter staat. En holy fuck, dat is er niet zomaar eentje. Let er maar eens op hoe schandalig goed deze muzikanten op elkaar ingespeeld zijn. Bij de show aanwezig? Sluit dan voor een moment je ogen en focus je volledig op het instrumentele schouwspel. You’re welcome!

4. Energieke frontline show

https://youtu.be/k7iV6wPxvyg?t=3000

Energiek, energieker, Florence + The Machine. Wanneer mevrouw Welch met haar blote voeten het podium betreed, weet je dat je in bent for a treat. Zij gebruikt de benenwagen namelijk als ren-, spring- en turboschoenen om dol en dwaas het podium rond te springen. En dan, als je dacht dat je alles hebt gehad, springt ze er vanaf om haar allergrootste fans te omhelzen. En Christus te paard, wat maakt ze hier een show van. Check het vooral hierboven!

5. Geen schermpjes, geen niets

“If you would like to learn some proper English phrasing, like Her Majesty the Queen would say, you say… PUT YOUR FUCKING PHONES AWAY!” Jazeker, onderzoek wijst uit de het minimaal 150% zeker is dat ‘Dog Days Are Over’ met een uitspraak als deze wordt ingeluid. En je kan het Florence + The Machine alleen maar nageven, want het werkt wel. Eigenlijk wel de intieme kers, op de al o zo gemoedelijke taart.

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Fred again..
Tickets Kopen