Wacken Open Air 2020 strikt Amon Amarth, Judas Priest en meer

Wacken Open Air 2019 zit er nog maar net op, maar de organisatie van heeft nu al de eerste namen voor de editie van 2020 bekend gemaakt. Onder meer Amon Amarth en Judas Priest spelen volgend jaar op het metalfestival in Duitsland.

Naast deze bands staan ook Mercyful Fate en At The Gates op het affiche van het festival. Check voor alle namen de lijst en het officiële Facebookbericht hieronder:

 • Judas Priest
 • Amon Amarth
 • Mercyful Fate
 • At The Gates
 • Hypocrisy
 • Venom
 • Sodom
 • Death Angel
 • Sick of It All
 • Beast in Black
 • Nervosa
 • Cemican

Het festival maakt niet alleen nieuwe namen bekend. Het festival laat ook weten dat de ticketverkoop voor Wacken Open Air 2020 van start gaat. Tickets voor het festival zijn te koop via de officiële site van het evenement.

Met de eerste namen voor Wacken Open Air weten we gelijk de eerste kanshebbers wie we nog op andere metalfestivals kunnen gaan zien komend jaar.

Amon Amarth

Amon Amarth is een graag geziene gast op de hardere festivals. De Zweedse band werd in 1992 opgericht en hun muziek is bekend onder het genre ‘Vikingmetal’. De teksten van de band verwijzen dan ook vaak naar mythologische verhalen. Het meest recente, elfde album van de heren, Berseker, werd eerder dit jaar uitgebracht. De band was in 2019 op onder meer GraspopNova Rock en Rock Am Ring/Rock Im Park te zien.

Wacken Open Air 2020

wacken open air
Photo: András Melles

In 2020 vindt Wacken Open Air plaats van 30 juli tot en met 1 augustus. Het festival wordt traditiegetrouw gehouden in Wacken in Noord-Duitsland. Het evenement is het grootste metalfestival van Europa. In 2019 stonden onder meer Sabaton, Parkway Drive en Within Temptation op het affiche. In 2020 is het de beurt aan onder meer Amon Amarth en Judas Priest. Kaarten voor het festival zijn te koop vanaf 5 augustus.

Wacken Open Air Logo

Wacken Open Air 2024

Locatie
Duitsland
Wacken, Duitsland
Datum 31 juli - 3 augustus 2024
Line-up
Vreid
Cradle of Filth
Tickets Kopen