4 redenen om The Raconteurs te kiezen als festivalact van het jaar

BKS 2019 The Raconteurs
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Na een break van bijna tien jaar waren The Raconteurs dit jaar weer op het podium te vinden. Het vijftal uit Amerika mocht hun kunsten vertonen op onder andere Best Kept Secret en All Points East. Met deze shows bewezen zij dat ze het rocken nog lang niet verleerd zijn. Hier vier redenen waarom deze mannen een hoge notering in de Festivalact Top 100 verdienen!

1. Pure rock tot in perfectie uitgevoerd

https://www.youtube.com/watch?v=GOnroPwMktk

Als je van scheurende gitaren, memorabele riffjes en rauwe stemmen houdt, dan sta je helemaal op je plek bij The Raconteurs. Rennend en vol enthousiasme komen ze dan ook het podium op, om vervolgens de gitaar keihard aan te slaan. Nog geen minuut na opkomst hebben de rockers het publiek al mee. De volle sound die ze een uur lang ter gehoren leggen laat je geen moment los. Het straalt van de mannen af dat ze geboren zijn om dit te doen, zo gretig om te laten zien dat ze bij de beste festivalacts van 2019 horen!

2. Alleskunner Jack White

Photo: Ben Houdijk

Jack White is iemand die nooit stil kan zitten. Na ooit begonnen te zijn als stoffeerder, is deze excentrieke man in een stroomversnelling van succes geraakt met The White Stripes. Dit smaakte naar meer en resulteerde dan ook in twee nieuwe bands, The Dead Weather en The Raconteurs. Waarvan laatstgenoemde 15 jaar later nog steeds tot de beste festivalsacts behoort. En dit – alsof het allemaal nog niet genoeg was – ook nog eens aangevuld met drie succesvolle solo-platen. Ook heeft de acht instrumenten spelende White sinds 2009 zijn eigen platenlabel en vinyldrukkerij; Third Man Records. Al deze ervaring en kennis maakt hem tot de ideale frontman van The Raconteurs!

3. Gevoelige noot

Naast dat ze flink wat herrie kunnen maken, weten The Raconteurs ook nog wel eens de gevoelige snaar te raken. De elektrische gitaren worden ingeruild voor akoestische, aangevuld met wat lekkere slide-gitaar geluiden en blues riffjes. Met onder andere Top Yourself en Now That You’re Gone weten de mannen wat rust in de georganiseerde chaos te creëren. Deze geniet-momenten zijn de perfecte verbinding tussen het knallende begin het te vroeg komende einde.

4. Afsluiten met kippenvel

Er is natuurlijk maar één nummer dat de shows van The Raconteurs kan afsluiten; Steady as She Goes. Dit absolute hoogtepunt van de set weten de mannen tot 8 minuten te rekken, waarvan geen seconde doet vervelen. De hele tent schreeuwt het nummer dan ook van voor tot achter mee, wat het kippenvel-gehalte aardig doet stijgen. Een waardig einde van een knallende show!

Stem nu voor de Festivalacts Top 100 van 2019

Naar de stempagina

Wat waren de meest memorabele optredens die jij zag dit festivalseizoen? Jij bepaalt namelijk wie de opvolger van Arcade Fire (2014), Muse (2015), De Staat (2016), Radiohead (2017) en Pearl Jam (2018) zal zijn. Dus stem mee en deel de lijst met je vrienden!

Festivalacts Top 100

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Nu het festivalseizoen ten einde is, is het weer tijd voor de ultieme eindstrijd. Zoals ieder jaar sluit Festileaks af met de Festivalacts Top 100: de lijst met de beste festivalacts van afgelopen zomer. De stembussen zijn geopend van maandag 16 tot en met woensdag 25 september.

Op donderdag 26 september hoor je om 09:45 de bekendmaking van de top 3 live op KINK. Op diezelfde radiozender wordt vrijdag 27 september de hele Festival Acts Top 100 van 2019 uitgezonden.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.