Billie Eilish gaat op de duurzame tour in 2020

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Billie Eilish staat volgend jaar met haar tour onder andere in de Ziggo Dome en op Werchter Boutique Pop-up. De zangeres stelt verschillende regels in om de tour zo duurzaam mogelijk te laten zijn.

In een interview met Jimmy Fallon vertelt de zangeres dat de aankomende wereldtournee die ze gaat doen, zo groen mogelijk is. Enkele maatregelen die genomen worden, zijn dat fans die naar een optreden komen hun eigen flesje water moeten meenemen. Daarnaast wordt er geen gebruik gemaakt van plastic rietjes en er staan overal recyclebakken: al het afval wordt dus gerecycled na de shows van de zangeres. Ook is er een ‘Billie Eilish Eco-Village’ aanwezig bij elk optreden. Hier kunnen bezoekers informatie inwinnen over klimaatverandering en wat je daar zelf tegen kunt doen. Meer info lees je op haar officiële site.

Het gaat hard met Eilish. Ze bracht eerder dit jaar haar debuutalbum When We Fall Asleep, Where Do We Go? uit en stond daarmee op verschillende grote festivals, zoals Lowlands en Pukkelpop. Volgend jaar staat de Amerikaanse onder meer op de extra dag van Werchter Boutique en in de Ziggo Dome.

Billie Eilish

Billie Eilish is een jonge Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’, dat op de soundtrack van Netflix-serie 13 Reasons Why terechtkomt. 

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan heeft Billie er al een boel gezien. Zo stond ze afgelopen zomer op onder andere LowlandsLollapalooza BerlinTinderbox en Pukkelpop.