Optreden Billie Eilish verplaatst naar Main Stage op Pukkelpop 2019

937
Photo: Polydor

Het optreden van Billie Eilish op Pukkelpop 2019 is verplaatst van de Dance Hall naar de Main Stage. Ze vult hiermee het gat op dat ontstond door het uitvallen van Good Charlotte.

Onlangs werd de Billie Eilish aangekondigd voor Pukkelpop, waar ze initieel op zou treden in de Dance Hall. Na het uitvallen van Good Charlotte heeft de organisatie echter besloten de piepjonge zangeres in hun plaats van 15:05 uur tot 16:05 uur op de Main Stage in te plannen. Dit vanwege haar ongekende en almaar groeiende populariteit, waarmee ze heeft laten zien deze plek dubbel en dwars waard te zijn. Chokri Mahassine (festivalorganisator van Pukkelpop) liet in een reactie weten dat er de afgelopen tijd al meerdere vragen binnen waren gekomen van mensen die vreesden dat de Dance Hall met een capaciteit van 10.000 toeschouwers te klein zou blijken. Met deze wijziging in de programmering wordt er daarom duidelijk rekening gehouden met de wensen van het publiek.

Billie Eilish

Billie Eilish is een jonge Amerikaanse zangeres. Ze is slechts veertien jaar oud als in 2015 haar eerste single ‘Ocean Eyes’ uitkomt. In 2017 breekt ze (terwijl ze pas zestien is) door met het nummer ‘Bored’ wat op de soundtrack van Netflix serie 13 Reasons Why terecht komt.

In 2019 begint Eilish definitief de wereld te veroveren met hits als ‘when the party’s over’, ‘lovely’ en ‘idontwannabeyouanymore’. Bij een doorbraak horen natuurlijk ook festivals en daarvan staan er voor Eilish al wat op de planning. Zo is ze in 2019 op andere Lowlands, Lollapalooza Berlin, Tinderbox en Pukkelpop te vinden.

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2018
Foto: Pukkelpop

Pukkelpop houdt dit jaar zijn 34ste editie van festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands.

In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D. en Kendrick Lamar op de Belgische planken. Dit jaar sieren onder andere Tame Impala en Twenty One Pilots het affiche. Verder maakte het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Voor meer info check je de officiële site van het festival.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Benieuwd naar de ervaringen van de bezoekers van vorig jaar? Lees deze dan gauw terug in ons festivalrapport. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival.

Afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in de richting Communicatie & Media. Verliefd op vinyl en dromende van een busje om alle festivals mee af te gaan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.