Dit zijn de Festivalacts Top 100 winnaars uit het verleden

Pohoda Festival

De afgelopen twee weken stonden geheel in het teken van de Festivalacts Top 100. Er zijn duizenden stemmen binnengekomen en het was flink tellen, maar morgen is het dan ein-de-lijk zover: de grote bekendmaking van de beste act van 2019. Wie er met de prijs vandoor gaat, houden we nog even voor ons, maar om jullie honger te stillen checken we vandaag nog eens de winnaars van voorgaande edities. 

2014: Arcade Fire

In 2014 verschijnen The Rolling Stones, Pearl Jam, Metallica en nog veel meer wereldartiesten op de festivalposters. Echter is geen van hen partij voor Arcade Fire. De Canadese rockband weet het publiek van begin tot eind – en van voor tot achter – te overdonderen. De energie die bij elk optreden van het podium komt, zet iedereen tot dansen en uitbundig meezingen. Het grote hoogtepunt is absoluut Pinkpop 2014, met confetti en stormachtig weer. De complete uitslag van de eerste Festivalacts Top 100 van 2014 check je op het Festileaks Forum.

2015: Muse

Zelfs zonder drones flikken ze het. In 2015 weet Muse met vlag en wimpel de overwinning op te eisen. Bezoekers van onder andere Pinkpop en Rock Werchter krijgen alle toppers voorgeschoteld. Van ‘Psycho’ tot aan ‘Knights of Cydonia’ en zelfs wat meeslepende riffjes van AC/DC en Rage Against The Machine. Een zeer terechte winnaar dus. Benieuwd naar de complete top 100 van dat jaar? Je checkt het hier.

2016: De Staat

2016 is het jaar van De Staat. Torre Florim en zijn band uit Nijmegen weten korte metten te maken met acts als Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Editors en zelfs oud Beatles-lid Paul McCartney. Bezoekers worden tijdens elk optreden blootgesteld aan de aanstekelijk melodieën en het ziedende enthousiasme van de band. Velen hebben de legendarische zin “Witch Doctoooooor” nog weken lang in hun oren nagalmen. Nog wat herinneringen ophalen? Bekijk dan de complete Festivals Top 100 van 2016.

2017: Radiohead

Het hoogtepunt van de festivalzomer van 2017? Dat was niemand minder dan Radiohead. Met slechts enkele stemmen verschil zetten Thom Yorke en co. zichzelf bovenaan de ranglijst. Als vierde winnaar van de Festivalacts Top 100 weten zij onder meer Foo Fighters en Linkin Park achter zich te houden, en ook oud winnaar Arcade Fire te passeren. Het is dan ook niet gek dat het optreden van de band op Best Kept Secret de boeken in gaat als één van de meest memorabele. Een mooie om nog eens terug te kijken zijn alle 100 toppers van 2017!

2018: Pearl Jam

Er was weinig twijfel mogelijk. De overwinning van Pearl Jam stond eigenlijk al vast vanaf het moment dat Eddie Vedder op Pinkpop in zijn Tivoli-shirt het podium op kwam. Maar er was meer nodig dan nostalgie alleen om andere giganten als Gorillaz, Nick Cave en David Byrne af te kunnen schudden. Maar Pearl Jam was dan ook nog ‘Alive’ en hun shows konden rekenen op veel lof. Om erachter te komen wie de overige kanshebbers waren, klik je hier voor een overzicht van de hele Festivalacts Top 100 van 2018!