Editors kondigt nieuw album en shows in Den Haag en Antwerpen aan

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Eerder deze week hintte de Britse band Editors al naar groot nieuws. Vandaag is het dan zover: het grote nieuws waar de groep op doelde was de release van een nieuw best-of album genaamd Black Gold. Daarnaast geven de heren ook een show in het Zuiderpark in Den Haag.

Anderhalf jaar geleden werd Violence uitgebracht. Lang hoeven fans van Editors dus niet te wachten op nieuw werk. Black Gold ziet dit jaar nog het levenslicht en bevat ook nieuwe nummers. Eerder dit jaar liet de groep rondom zanger Tom Smith ook al van zich horen. ‘Barricades’, ‘Black Gold’ en ‘Frankenstein’ werden als single uitgebracht en er kwam, speciaal voor Record Store Day, een nieuwe EP uit.

De band stond dit festivalseizoen nog als headliner op Down The Rabbit Hole. Eind vorig jaar speelde ze een intieme show in de grote zaal van TivoliVredenburg. Volgend jaar komen de Britten weer naar Nederland. Ze spelen een show in het Zuiderpark in Den Haag. Ze doen ook België aan, daar staan Editors in het Sportpaleis op de planken.

Editors

Editors
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De vijfkoppige Engelse rockband Editors vindt zijn oorsprong in het jaar 2002. In 2005 verscheen het eerste album, The Back Room, met als grote hitsingle ‘Munich’. Daarna ging het snel met de heren. Publieksfavorieten als ‘Papillon’, ‘Smokers Outside The Hospital Doors en ‘The Racing Rats’ volgden elkaar rap op. Niet gek dat de band al jarenlang een graag geziene gast is op menig festival. Dit jaar deed Editors onder meer Down The Rabbit Hole en Main Square Festival aan. In 2019 brengen ze ook nog diverse remakes uit van hun meest recente studioablum Violence, dit zijn The Blanck Mass Sessions.