Luister nu de Festivalacts Top 100 van 2019 terug op Spotify

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten (Best Kept Secret 2018)

De festivalzomer is nu echt voorbij en voor de zesde keer besluit Festileaks het seizoen met de Festivalacts Top 100. Dit jaar kon je voor het eerst de volledige Festivalacts Top 100 beluisteren op de radio via KINK. Uitzending gemist? Wees niet getreurd: je kunt de lijst nu terugluisteren op Spotify!

The National is verkozen tot Festivalact van het Jaar 2019. Voor de jaarlijkse verkiezing van Festileaks kwam een recordaantal van 13.131 stemmen binnen. De top 3 wordt aangevuld met The Cure en Tame Impala. Benieuwd naar de rest van de lijst? Abonneer je dan nu op de playlist en geniet!

The National

The National / Matt Berninger / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

The National steeg deze zomer boven zichzelf uit. Of het nou is voor een select publiek liefhebbers op Sziget, voor een bomvolle Bravo op Lowlands of tijdens een unieke door fans gecureerde set op Pukkelpop. Voor vorig album Sleep Well Beast (2017) kon The National al rekenen op een Grammy en ook het nieuwe wapenfeit I Am Easy To Find kent instant classics als tranentrekker ‘Light Years’ en het bloedmooie ‘Rylan’. De setlist voelt meer dan ooit als een compleet geheel, met ook de band zelf op oorlogssterkte, live zelfs aangevuld door een extra zangeres. Het regende al de hele zomer lovende recensies, maar dan nu ook die verdiende kroon: The National is de Festivalact van het Jaar 2019.

Festivallen op Spotify

Op dat Spotify-profiel is trouwens nog veel meer te vinden! Zo hoef je helemaal niet te wachten tot het ein-de-lijk Pinkpop 2020 is, maar kun je ook thuis nog lekker helemaal onderdompelen in de editie van afgelopen jaar met de Pinkpop 2019 line-up.

Wil je er zeker van zijn dat je je ma-xi-maal nageniet van je favoriete festivals afgelopen seizoen? Check dan nu de line-ups in de verschillende festival playlists:

Richt je je liever op je favoriete festivalacts van 2019? Abonneer je je dan op ‘Best Tracks’ van onder meer Twenty One Pilots, Tame Impala en Ed Sheeran, waarin we de 20 meest favoriete nummers per artiest hebben verzameld in één playlist.

Veel luisterplezier gewenst door de Festileaks-redactie!