Het is alweer bijna vier jaar geleden dat we Tame Impala konden aanschouwen op de Nederlandse festivalweide. Dit jaar kunnen we ons dubbel verheugen met uitzicht op een nieuw album én headlinershows op Lowlands en Pukkelpop. Dit zijn de tracks die jullie dan willen horen.

Top 10 Countdown

10. ‘Mind Mischief’
09. ‘Elephant’
08. ‘Solitude Is Bliss’
07. ‘Why Won’t You Make Up Your Mind?’
06. ‘Apocalypse Dreams’
05. ‘Half Full Glass Of Wine’
04. ‘New Person, Same Old Mistakes’
03. ‘Feels Like We Only Go Backwards’
02. ‘The Less I Know The Better’

01. …

Wist je dat…?

  • … de 1e plaats eigenlijk een gedeelde is? ‘Let It Happen’ en ‘The Less I Know The Better’ behaalden evenveel stemmen en laten de overige tracks ver achter zich.
  • … ‘The Less I Know The Better’ een vreemde eend in de bijt is? Kevin Parker zegt zelfs: “the song shouldn’t be on a Tame Impala album because it has this dorky, white disco funk.”
  • … alle albums aan bod komen in jullie top 10? Hoewel de twee meest populaire nummers afkomstig zijn van het laatste album, is Lonerism uit 2012 duidelijk favoriet met vier bijdragen in de lijst.
  • … Tame Impala pas in 2015 bij het grote publiek doorbrak, dankzij het album Currents?
  • … volgens Parker de nummers voor Lonerism over de hele wereld zijn gemaakt? Hij heeft gitaar opgenomen in Wenen en zang op een vlucht van Singapore naar Londen. Hij heeft ook ergens tussen Londen en Amsterdam een ​​iPod verloren (vol met opgenomen ideeën), maar hij eindigde het album uiteindelijk in een gehuurd appartement in Parijs in 2011.

20 Best Tracks op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Kevin Parker en zijn psychedelische tunes? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van Tame Impala op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalbands.

Tame Impala

Foto: Eric Pamies

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album laat nog even op zich wachten, maar dat we in 2019 kunnen rekenen op nieuw materiaal is een zekerheidje!

Lowlands

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2019 vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. De organisatie maakte 30 januari de eerste acts bekend, waaronder Tame Impala, Twenty One Pilots en The Prodigy. Vorig jaar kon je genieten van onder meer Kendrick Lamar, The War On Drugs, Gorillaz en N.E.R.D..

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.