Neil Young & Crazy Horse delen nieuw nummer

Neil Young
Photo: Joel Bernstein

Neil Young & Crazy Horse hebben een nieuw nummer de wereld in geslingerd. Het nieuwe liedje heet ‘Milky Way‘. Grote kans dat je de nieuwe song gaat horen wanneer de Canadees en zijn band weer gaan touren.

Eerder liet Neil Young namelijk al weten dat hij weer op tour gaat. Het is nog niet bekend of de heren ook Nederland en België aan doen. Festivaldirecteur Jan Smeets hoopt in ieder geval van wel, hij zou Neil Young graag willen zien op Pinkpop. Eerder dit jaar speelde de zanger nog in de Ziggo Dome en in het Sportpaleis. Daarnaast deed hij ook een aantal festivals aan zoals Bottlerock 2019.

De kersverse single van Young staat op zijn nieuwe plaat Colorado, die 25 oktober uitkomt. Dat wordt alweer de veertigste plaat van de zanger. In combinatie met Crazy Horse maakte hij hiervoor al twaalf albums.

Neil Young

Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij heeft in verschillende bands gezeten, namelijk Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Vanaf 1968 begon hij een succesvolle solocarrière. De Rock & Roll Hall Of Fame-website beschrijft hem als ‘one of rock and roll’s greatest songwriters and performers’. Het meest recente album Songs for Judy kwam in oktober 2018 uit.

Festivals zijn voor de oude rot echter ook nog steeds mogelijk. Zo stond de zanger in 2019 op het Amerikaanse Bottlerock. Er was ook sprake van een Engelse festival boeking voor de zanger, maar dit ging helaas niet door.