Coldplay onthult twee nieuwe singles

584

Coldplay is terug met twee kakelverse tracks. De Britten hebben in de aanloop naar hun albumrelease de singles ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ gepubliceerd.

Het is Coldplay wat de clocks slaat deze week. Na de aankondiging van het in november te verschijnen dubbelalbum Everyday Life, brengt de Britse band nu twee gloednieuwe singles uit. Met ‘Orphans’ en ‘Arabesque’ hebben we alvast een mooi voorproefje van wat we volgende maand mogen verwachten.

Of de nieuwe singles en het album Everyday Life ook een opmars zijn voor een (wereldwijde) tournee, is nog onduidelijk. In 2020 is Coldplay in elk geval te zien op Global Citizen Festival. Smaakt dit benefietconcert naar meer?

Coldplay

Photo: Atlantic

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was.

Met de nieuwe plaat Everyday Life op komst, hopen fans op een nieuwe tournee van de Britten. Dit jaar probeerde Pinkpop Coldplay nog naar Landgraaf te halen – helaas zonder succes. Lukt het wel voor de aankomende editie? De band maakt in ieder geval deel uit van ons geruchtenoverzicht.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.