Nightwish een week voor Graspop 2020 in Polen

1186
Photo: Ville Akseli Juurikkala

Het Poolse Mystic Festival heeft zojuist een aantal nieuwe acts bekendgemaakt. Onder hen bevind zich de Finse metalband Nightwish. Het Poolse festival vindt een week voor Graspop 2020 plaats, waardoor een oversteek zeker mogelijk is.

Voor Nightwish is dit de eerste aankondiging voor de zomer. Het is al twee jaar geleden dat de groep op een Europees festival stond. Toen stonden ze nog op FortaRock en Copenhell. Met deze aankondiging is de kans groter dat de Finnen komende zomer de Europese festivals afgaan. Graspop is op dit moment de grootse kanshebber, omdat het Belgische festival een week na Mystic Festival plaatsvindt.

Naast de Finse metalband zijn nog zes andere acts bekendgemaakt:

  • ACCEPT
  • Heilung
  • Vader 
  • Obituary
  • Beast In Black
  • Infected Rain

Nightwish

Nightwish is een Finse metalband die naar eigen zeggen symfonische heavy metal maakt. De Finnen hebben al acht studioalbums uit waarvan het laatste Endless Forms Most Beautiful dateert vanuit 2015. Twee jaar geleden stond de groep nog verschillende festivals zoals FortaRock en Copenhell.

Graspop 2020

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Graspop Metal Meeting, zoals het Belgische festival voluit heet, vindt jaarlijks plaats op drie dagen in het Belgische Dessel. Het festival biedt plaats aan de beste acts uit het metal- en rockgenre. De organisatie heeft voor de editie van 2020 nog geen bands gepresenteerd, maar vorig jaar vonden Within Temptation, Slayer, Slipknot en Kiss nog de weg naar België.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 19-21 juni 2020
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.