Stem nu op jouw favoriete nummers van Green Day

570
Green Day 2019
Photo: Pamela Littky

Green Day gaat weer op tour! Hun Hella Mega Tour brengt de band samen met Weezer en Fall Out Boy o.a. langs Stadspark Groningen, Firenze Rocks in Italië en Rock For People in Tsjechië. Ook mogen we uitkijken naar nieuwe muziek. Welke nummers zou jij in 2020 tijdens deze liveshows willen horen?

Je kunt kiezen uit de diverse tracks van de vele langspelers die Green Day rijk is. Staan jouw favorieten op het klassieke Kerplunk? Of ben jij toch meer van de nieuwe klassiekers op American Idiot? Laat het ons nu weten in onderstaande poll. Je kunt zoveel stemmen uitbrengen als je wil, maar je mag ook een heel album overslaan. Ontbreken er nummers? Laat het ons dan vooral in de comments weten. Go!

Stem op de allerbeste tracks

Revolution Radio (2016)

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

View Results

Loading ... Loading ...

¡Uno! / ¡Dos! / ¡Tré! (2012)

View Results

Loading ... Loading ...

21st Century Breakdown (2009)

View Results

Loading ... Loading ...

American Idiot (2004)

View Results

Loading ... Loading ...

Warning (2000)

View Results

Loading ... Loading ...

Nimrod (1997)

View Results

Loading ... Loading ...

Insomniac (1995)

View Results

Loading ... Loading ...

Dookie (1994)

View Results

Loading ... Loading ...

Hardwired... To Self-Destruct (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

Hardwired... To Self-Destruct (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

Hardwired... To Self-Destruct (2016)

View Results

Loading ... Loading ...

Green Day

Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley (VS) is een van ’s werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen platen wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio- en videostreams. De groep, bestaande uit Billie Joe Armstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie in 1994.

De band scoorde daarna nog veel hits, maar tien jaar na de doorbaak kende ze weer een enorm hoogtepunt: in 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. Het drietal mocht voor deze langspeler een heuse Grammy ontvangen voor Best Rock Album. 

Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016 een een jaar later speelde Green Day nog een headlineshow op Pinkpop. Inmiddels hebben de heren vijf Grammy’s op zak en lijken ze nog lang niet klaar met hun artiestenbestaan. Het jaar 2020 zal in teken staan van de wereldwijde Hella Mega Tour en hun dertiende studioalbum Father of All…

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.