Advertisement

Tame Impala dropt nieuwe single, tour in 2020 op komst

Lowlands Tampe Impala
Tame Impala op Lowlands 2019 Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala dropt een nieuwe single! Het nummer heet ‘It Might Be Time’ en hoort bij het album The Slow Rush. Frontman Kevin Parker belooft met de plaat te gaan touren in 2020.

Voor het nieuwe album, The Slow Rush is ook eindelijk de datum bekend. Op Valentijnsdag 2020 wordt de langspeler van de heren uitgebracht. De plaat stond oorspronkelijk al op de planning voor de zomer van 2019. Parker legt op Instagram uit waarom het werd uitgesteld: ‘Ik zou een hoop excuses kunnen verzinnen, maar het komt erop neer dat ik jullie alleen het allerbeste van mijn hart, ziel en hersens wil geven.’

Eerder dit jaar werden al de singles ‘Borderline‘ en ‘Patience’ uitgebracht. Deze werden dan ook ten gehore gebracht op onder meer Lowlands en Pukkelpop. Na de belofte van de zanger lijkt het erop dat we ons mogen verheugen op een nieuwe show van Tame Impala in 2020. Parker zegt namelijk naar de fans toe te komen ‘waar ze ook wonen’. Nu blijft het nog wachten op de bekendmaking van het tourschema. Gaan we ze volgend jaar weer op de festivalweides zien?

Check hieronder het bericht van Kevin Parker:

https://www.instagram.com/p/B4LLws8nDJ1/?utm_source=ig_web_copy_link

Tame Impala

Photo: Ben Houdijk

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde werd zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met Currents. Voor de fans is het nu wachten op de vierde plaat The Slow Rush, die 14 februari 2020 uit komt.