Tame Impala hint naar naam en release datum nieuw album

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Een langere video op de site van Tame Impala onthuld de naam van het nieuwste studioalbum. De vierde langspeler heeft de naam The Slow Rush en wordt in 2020 uitgebracht.

Eerder deze week was er al een aanwijzing te vinden op de site van Tame Impala: Een korte video van Kevin Parker in de studio. Deze video is nu verlengd en onthuld daarmee de naam van het nieuwe album. The Slow Rush mogen we in 2020 verwachten. De exacte datum van de release is nog niet bekend.

Eerder dit jaar verschenen al de singles ‘Borderline‘ en ‘Patience’. De gehele nieuwe plaat stond eigenlijk al op de planning voor de zomer van 2019, maar dat bleek te voorbarig. Wel konden we de singles live bewonderen op onder meer Lowlands en Pukkelpop. Mogen we nog voor het einde van het jaar nieuw materiaal verwachten? En is het nieuwe album meteen ook een voorbode voor een festivaltour? Laten we het hopen!

Tame Impala

Tame Impala
Photo: Ben Houdijk

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde werd zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met Currents. Voor de fans is het nu wachten op de vierde plaat.