Dauwpop 2020 presenteert Kensington

KENSINGTON © Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

De eerste naam voor Dauwpop 2020 is bekend. De organisatie heeft Kensington aangekondigd voor het festival.

Om 12:00 komen er nog meer nieuwe namen voor Dauwpop 2020. Tot dan heeft het festival in Overijssel met Kensington al een goede start gemaakt.

Kensington gaf eerder deze maand in een interview met Festileaks al aan dat ze volgend jaar wel weer festivalshows zouden gaan doen. De Utrechtse band staat in ieder geval op Paaspop. Met het nieuwe album Time op zak hebben ze in ieder geval genoeg nieuw materiaal om de festivalweides weer plat te spelen.

Kensington

Kensington Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Kensington heeft het maar druk met alle optredens. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes kwam niet onverwachts. In 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond deze zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkochte Ziggo Dome. Kensington won in 2017 nog de felbegeerde Popprijs, die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

In 2020 gaat Kensington opnieuw de hort op. Met de nieuwe plaat Time op zak start de band het komende festivalseizoen op Paaspop.

Dauwpop 2020

Dauwpop 2019
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dansen in boerenschuren, gitaren beuken in een drive-in bioscoop en zweten in een dampende feestkroeg: je doet het allemaal op Dauwpop. Dit verrassende festival vindt plaats op Hemelvaartsdag en sleept naast de randactiviteiten knallers van acts binnen. Bands zoals Nothing But Thieves, De Staat en Kraantje Pappie stonden al eerder op de planken.

  • Locatie: Hellendoorn, Overijssel
  • Data: 21 mei 2020
  • Tickets: kaartverkoop start op 20 november om 12:00
  • Voor meer informatie bezoek je de officiële festivalwebsite.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2025

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 30-31 mei 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen